Markus Krunegård, Laleh och The Royal Concept – Välkomna till US-familjen! 

United Stage växer och nu kan vi med glädje säga välkomna till ytterligare tre unika, älskade och fantastiska artister. Välkomna till US-familjen Markus Krunegård, Laleh och The Royal Concept!

 

Markus Krunegård

På sex album, några EPs och fler hitsinglar än de flesta svenska artister kan räkna till har Markus Krunegård gått från stor till större. Lägg därtill P3 Guld-priser, Grammis-nomineringar och en karriär som började redan 2001.

När Krunegård hösten 2020 kliver in i Så Mycket Bättre är det som en av landets absolut största och mest firade artister. Med sina välsvarvade texter och unika uttryck har han sålt ut turné efter turné och satt en helt egen standard för hur pop på svenska ska låta.

Karriären började i indiehjältarna Laakso i början av 00-talet, sprang snabbt över i Hets för att 2008 släppa sitt första soloalbum. När vi nu skriver 2020 har vi garanterat inte nått peaken på den musikaliska resan med Prinsen av Peking.

Laleh

Laleh är inte bara en av Skandinaviens absolut största artister som säljer ut arenor och turnéer på några dagar. Hon är också den första kvinna som vunnit en Grammis för ”Årets producent” (2005).

Hennes musikaliska uttryck har alltid varit utan gränser, ingen sång är den andra lik.
Laleh är den unika kombinationen i att vara okonventionell, en fri själ som som inte kompromissar med musiken, samtidigt som hon är en hitmaskin. Men mer än något annat kommunicerar hon en känsla av total frihet på både svenska och engelska.

Laleh har också gjort sig ett namn som låtskrivare och producent i nya hemstaden Los Angeles. Adam Lambert, Tori Kelly, Demi Lovato, Shaws Mendes, Daya, Elle Goulding och många andra har Laleh att tacka för sina framgångar.

Vi svenskar är inte speciellt förvånade, vi har ju i över 15 år vetat att Laleh är allt annat än ordinär.

The Royal Concept

Med över 800 gig världen över är de ett av Sveriges mest framgångsrika band internationellt. Med ”D-D-Dance” och ”Gimme Twice” låg de etta respektive tvåa på den prestigefyllda Hype Machine-listan.

Debut-EPn ”The Royal EP” kom 2012 och singeln ”Gimme Twice” slog sig in på Billboards topp 30 och plockades upp av EA Sports storsäljare FIFA, förutom att den tre veckor i rad blev den mest adderade låten i amerikansk radio.

Sedan dess har hyllningarna fortsatt för Stockholmsbandet. Inte minst låtar som ”On Our Way” (2013) som hade stora framgångar på radio i såväl Spanien som USA, samt plockades upp av TV-serien Glee.