Köp officiella biljetter till konserter och turnéer

Vi rekommenderar ingen att köpa biljetter till konserter och turnéer i andra hand utan endast via auktoriserade biljettförsäljare. Våra biljetter hittar du här.

Andrahandsbiljetter säljs oftast till ett högre pris och det finns ingen garanti att biljetterna är äkta när du vill köpa biljetter till konserter. Från vår sajt länkas du alltid vidare till auktoriserade biljettförsäljare.

Om du har frågor om tekniska problem vid biljettköp, betalning eller återköp av biljett, är det bästa sättet att få hjälp att kontakta biljettåterförsäljaren av evenemanget i fråga.

Åldersgräns vid konserter och evenemang

På grund av Socialstyrelsens regler angående ljudnivåbegränsningar för barn gäller tyvärr 13 års åldersgräns på konserter och evenemang. Barnet måste vara 13 år fyllda vid evenemangsdatumet och åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap. Högre åldersgränser kan förekomma på spelplatser där det exempelvis finns alkoholtillstånd.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens regler är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (Miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Vi har förståelse för att detta kan kännas väldigt trist för både föräldrar och barn som gärna vill gå på konserter tillsammans men enligt miljöbalken kan vi inte själva bestämma åldersgräns på våra evenemang.