United Stage utvecklar nya affärsområdet Show & Entertainment i Norden

Dela

United Stage förstärker teamet och tar ytterligare ett steg mot att bli Nordens största artistbolag. Patrick Froom kommer arbeta som producent och ansvarig för att utveckla United Stages portfolio av shower och musikaler.

Patrick har en 30-årig karriär bakom sig som producent. Han startade redan på 80-talet som medlem och producent i Up With People och på Royal Carribean Cruise Lines. Patrick har sedan dess bland annat hunnit med att vara VD för MTG-ägda Nordic Artist, producent på Real Entertainment och en tidigare sejour som producent på United Stage i början av 2000-talet. De senaste nio åren har Patrick varit ansvarig för Live Nations Arts & Entertainment utveckling.

Patrick har under sin karriär skapat och utvecklat en mängd temakonserter och arenamusikaler som Rock of 80’s, Crossroads, B&B – Det bästa av Björn & Benny, Cats, Jesus Christ Superstar och Evita för att nämna några. Tillsammans med Peter Jöback har han även utvecklat och producerat succén I Love Musicals och tillsammans med Peter Johansson, Champions of Rock. Patrick har även producerat konserter inom det klassiska segmentet med internationella artister som Pavarotti, Kiri Te Kanawa och Montserrat Caballé.

– Jag är otroligt glad att få förtroendet att leda arbetet med det nya affärsområdet på United Stage. Det kommer att bli en spännande och utvecklande resa att få jobba tillsammans med de nordiska teamen som jag verkligen ser fram emot.

Vi har de senaste åren sett en otrolig expansion inom detta underhållningssegment och det är med stor tillförsikt som jag ser fram emot att få vara del av United Stage med den framåtanda och energi som jag känner att bolaget besitter. Det känns hedrande att få återkomma till United Stage efter 17 års frånvaro!

Patrick Froom, Executive Producer, Shows & Entertainment, United Stage

– Jag har jobbat med Patrick i nio år på Live Nation och han har lärt mig otroligt mycket om shower och musikaler. Han sitter på en kompetens United Stage kommer ha stor nytta av.

Med Patrick i det nordiska teamet kommer vi kunna bygga broar och nära samarbeten med än fler bolag och artister. United Stage breddar nu paletten av arrangemang och kommer kunna erbjuda våra artister fler möjligheter att utvecklas.

Markus Wiking, VD United Stage

– Sen juli förra året har United Stage vuxit och efter sammanslagningen med Copenhagen Music är vi nu ett nordiskt bolag. Vi investerar ständigt för att bli starkare på den nordiska livemarknaden, allt för att vara den bästa partnern för våra artister. Vi kommer fortsätta investera framåt trots de svårigheter dagens situation skapar.

United Stage är nu redo att ta nästa stora steg – den här gången i ett nytt segment av livebranchen som vi länge har haft ögonen på.

För att expandera inom nya områden på bästa sätt behöver vi rätt personal och det är därför med glädje jag hälsar Patrick välkommen till vårt team. Han har rätt ledaregenskaper och bästa möjliga meritlista.

Jag ser fram emot att jobba med Patrick och tillsammans med vårt team skapa storslagna shower i Norge, Danmark och Sverige.

Jimmi Riise, CEO United Stage Group

I augusti 2020 meddelades att de tre nordiska musikagenturerna United Stage, United Stage Norge och Copenhagen Music gör en strategisk sammanslagning under namnet United Stage Group – ett nordiskt livebolag för dagens och morgondagens stjärnor. Nordic CEO för United Stage Group är Jimmi Riise.