Linnea Henriksson, Stiftelsen och Takida – Välkomna till US-familjen!

United Stage tar nu nästa kliv mot att bli Nordens största artistbolag och idag välkomnar vi tre känslofulla, firade och älskade artister. Linnea Henriksson, Stiftelsen och Takida heter våra nya kompisar!

Linnea Henriksson
Efter att hon med säker hand styrt årets Melodifestival släppte Linnea Henriksson i juni ”Det kommer en tid”. En låt om tiden vi är i men också en kärleksfull påminnelse om tiden som kommer. En tid värd att vänta på.

Med tre soloalbum, medverkan i Så Mycket Bättre och ett antal populära programledarjobb (vi minns alla magiska stunder i P3 Musikhjälpen) är hon en av landets absolut största och mest folkkära artister.

Linnea Henriksson har samarbetat med några av landets största, men hon står framför allt stadigt på egen hand som soloartist/låtskrivare av känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rätt i hjärtat.

Stiftelsen
När barndomskamraterna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till 7xPlatina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.

Framgångarna har fortsatt och idag är Stiftelsen älskat från norr till söder. Det har resulterat i utsålda turnéer och tillsammans med systerbandet Takida innehar Stiftelsen publikrekordet på unika scenen Dalhalla. Ett styrkebesked om något!

I augusti 2020 släppte Ljungasönerna sitt femte album ”Moder Jord” som direkt gick upp i toppen på albumlistan.

 

Takida
Idag kan Takida stolt kalla sig för ett av landets absolut främsta rockband. De bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.

Bandet firade sitt 20-års jubileum med en stor turné i Sverige, Norge, Finland och Danmark 2019 och en Grammisnomineering för ”Årets Rock”.