Huset till United Stage

Dela

HUSET är musikgruppen från Göteborg med Johan Hammerlid i framkant och Eric Dahlqvist på backup vocals, keys och produktion. Gruppen lade grunden med sina första releaser 2013 och där bildades konstellationen HUSET.

Unikt för bandet är deras live-uppsättning där Rasmus Bernestål på bas, Alexander Göransson på trummor och Jens Sellén på saxofon är med – något som speglas i deras singlar då produktionen till stor del är inspelad live. Med omnämningar i Sveriges hetaste musikbloggar, radio och TV har de haft premiärer i P3 samt gästat P4 och P3 din gata. Med flera turnéer runt om i Sverige har gruppen även gjort spelningar i Kanada, Kosovo, Köpenhamn och Oslo. De har gästats och gästat artister som Kapten Röd och Bennett och på det sålt slut hemstadens ikoniska livescen Pustervik 7(!) gånger. Trots att HUSET skriver och sjunger på svenska har spelningarna utomlands varit väldigt uppskattade för den energin och glädje de alltid levererar på scen.

Huset släppte sitt debutalbum ”Glow” våren 2020 och deras låt ”Väntade på mig” roterade på P3 i sex veckor. Under 2021 har det dansats i soluppgången till ”Cava & camel blå”, gråtits till ”Lämna några ärr” och ”Känslan” har fått oss att sakna live-scenen.

Under 2022 väntar ny musik och nya scener. Vi är glada att vara med på den resan!