Mikael Wiehe

Den 10 november 2017 släpptes studioalbumet "Portvakten". Det första smakprovet fick vi redan i somras då singeln "Släpp in mig" släpptes. Ännu en gång har Mikael Wiehe lyckats skriva en sång som träffar rakt in i samtiden. En sång som sätter fingret på en av tidens viktiga frågor och pekar på allas vårt ansvar och möjlighet till handling. En sång där han både bejakar sina musikaliska rötter och med hjälp av ett urval av Sveriges bästa musiker tar sitt musikaliska uttryck ett steg vidare.
 
Mikael Wiehe har skrivit en uppmuntrande, ljus sång i en svart, deprimerande värld.
Mikael Wiehe har skrivit en fjäderlätt melodi i en blytung tid.
Mikael Wiehe har skrivit en öppen och generös text i ett snålt och tillslutet Europa.

Till titellåten ”Portvakten” gjordes en musikvideo med legenden Sven Wollter i huvudrollen.

Under våren har Mikael Wiehe gjort 11 utsålda föreställningar av "...har du sett världen" - En musikföreställning om Malmö och Mikael Wiehe på Malmö Live 2018. Det var en stor satsning tillsammans med Nour El-Refai, Edda Magnason och Malmö Symfoni Orkester där vi följde Mikaels liv från 1952 och samtidigt Malmö stads förvandling fram till idag. För regin svarade Philip Zandén och manus är skrivet av Fredrik Ekelund.

Under sommaren 2018 tog Mikael gitarren och gav sig ut på en omfattande turné över hela Norden för att bjuda på ett urval från sin stora låtskatt.Kommande konserter

shop
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes 


botbodyblackshadow