Docenterna

Hösten 2018 är Docenterna aktuella med en turné, bland annat har de sålt slut Nalen i Stockholm två gånger om. I april släppte de albumet "Kritsträcksränder och missiler". 

 

Docenterna debuterade som Docent Död 1980. Bandet skänkte den svenska punkscenen en välbehövlig dos smarta texter och trixiga låtbyggen. Varje steg av bandets karriär har sedan dess medfört en handfull nya hits. Låtar som ”Solglasögon”, ”Bensin i Blodet”, ”Chick-E-Chack”, ”Honung”, ”Champagne”, ”Utan dig”, ”Varma Öl och Kalla Element” och ”Söderns Ros”. 2010 gjorde bandet comeback med en trilogi EPs med ambitionen att skildra det samtida Sverige. Låten ”Vanligt Folk” från EPn med samma namn blev en överraskande stor hit och spelades friskt på radio. Under två år turnerade Docenterna mer än de föregående tio åren tillsammans.

 

Docenterna är ett band som gått igenom många skepnader genom åren, men den stadiga kärnan har alltid varit frontfiguren Joppe Pihlgren, den strategiska motorn och trummisen Kricke Pihlgren samt låtskrivarfantomen och basisten Larry Lövgren. Tillsammans med författaren och gitarristen Jon Jefferson Klingberg utgör de Docenterna anno 2018. 

 

 

 

 

Kommande konserter

10/10
GÖTEBORG
Nefertiti
Köp
11/10
HELSINGBORG
The Tivoli
Info
12/10
Info
13/10
LINKÖPING
Palatset
Köp
19/10
Köp
20/10
Köp
shop
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube 


botbodyblackshadow