Paul Rey

Konserter 2021/2022

Laddar...

We did not find any events for Paul Rey in 2021/2022.

 • Om Paul Rey

  Tog sig till final i Melodifestivalen 2021.

  Trots att han bara är 27 år känns det som att Paul Rey redan har levt flera gånger. Från uppväxten i Lund på soulmusik, till den hyllade rapparen P.J., till storslagna popartisten Paul Rey som samarbetar med Snoop Dogg och har Quincy Jones som mentor. Paul Reys många liv tog sin början i ett musikaliskt hem. Hans mamma, som kommer från Chile, har sjungit i flera olika band och hans bror är kompositör. Som tonåring började han rappa och göra hiphop-musik i hemmastudios, samtidigt som han medverkade i battles i hemstaden Lund. Som hiphopartisten P.J. hyllades han för sina insiktsfulla texter, och 2013 nominerades han till två priser på Kingsizegalan. Men så småningom skulle hans storartade sångröst bryta ny mark för honom.

  Tillsammans med producenten och vännen John Alexis experimenterade Paul fram ett nytt sound, och rapparen P.J. bytte skepnad till popartisten Paul Rey. 2015 kom EP:n Good as Hell, som imponerade så på de stora skivbolagen i USA att Paul blev signad till det amerikanska Epic Records. 2017 samarbetade han med en av sina gamla hjältar, Snoop Dogg, på singeln California Dreamin som har strömmats över 37 miljoner gånger på Spotify.

  Lundasonen imponerade också på legendaren Quincy Jones, som bjöd hem honom till sitt hus i LA. Kanske fann Paul Rey ett släktskap med Quincy Jones, i förmågan att flyga fritt mellan olika genrer samtidigt som man behåller något som är ens eget. Stärkt av hans råd skrev och producerade Paul Rey sin andra EP, ”Note to self”, helt på egen hand, och resultatet blev mer personligt och akustiskt än arenadängorna på ”Good as Hell”.

   

  Pressmaterial

Boka Paul Rey

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Paul Rey och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Paul Rey hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Paul Rey
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar