Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Maria Sur in 2024/2025.

 • Om Maria Sur

  Maria Sur är 19 år och ursprungligen från Zaporizjzja i Ukraina. I mars 2022 flydde hon med sin mamma till Sverige. På grund av kriget hade hon då abrupt fått avbryta sin medverkan i TV-programmet ”The Voice Ukraine”, där hon hyllades för sin otroliga röst och starka utstrålning.

  Maria gav inte upp sin dröm om att bli artist. Väl i Sverige kontaktade hon via sociala medier de svenska artister hon hade hört talas om, för att be om råd hur hon skulle kunna komma in i den svenska musikbranschen. Artisten Sarah Dawn Finer svarade henne. Deras kontakt resulterade i att Maria fick möjlighet att uppträda på den TV-sända välgörenhetsgalan ”Hela Sverige Skramlar” vars syfte var att samla in pengar till krigsdrabbade Ukraina. Maria hade aldrig uppträtt inför så stor publik förut och levererade sin version av Destinys Child’s ”Survivor” framför fler än tre miljoner tittare och fick stående ovationer av publiken på plats i Avicii Arena.

  När Warner Music såg hennes starka framträdande kontaktade de henne direkt och inom kort startade de sitt samarbete med musiksläpp, låtskrivarcamps och närvaro i program som Nyhetsmorgon, Lotta På Liseberg, Nationaldagsgaloppen, Bingolotto mm.

  I februari 2023, alltså bara ett år efter att Maria anlänt till Stockholm och Sverige stod hon på Melodifestivalens stora scen med låten ”Never Give Up”. Hon gick direkt till final med flest röster av alla i sin deltävling och låten spelades intensivt på de flesta radiostationer i över ett halvår efter release. Det blev det riktiga startskottet för hennes karriär i Sverige och under sommaren turnerande hon som en av artisterna på 20-årsjubilerande Diggiloo med 26 stopp mellan Ystad i söder till Höga Kusten i norr. Här fick hon bjuda på egen musik men också välkända svenska klassiker som ”Främling”, hon fick visa sitt eget artisteri men också att hon är en ypperlig ensembleartist med teamkänsla, lojalitet och värme. Maria gästade också Rix FM Festival på så många stopp hon hann med.

  Under hela den här perioden har Maria närvarat som artist vid en mängd välgörenhetsgalor till förmån för Ukraina i både större och mindre sammanhang, för organisationer och privata initiativ. Det är ett självklart sätt för henne att bidra.

  Bortsett från ambitiösa artistplaner ligger studier och kunskap Maria nära hjärtat. För de mesta är de musikinriktade som på Lilla Akademien i Stockholm och distansstudierna på University of Art i Kiev. Hösten 2023 har hon också ägnat åt att lära sig svenska på SFI vilket gör att hon idag förstår det mesta och jobbar varje dag för att bli bättre på att även uttrycka sig själv.

  En framgång i Mello brukar ge mersmak, så även för Maria. Om det skulle bli en nästa gång hade hon dock en tydlig önskan om att få visa upp en annan sida av sig själv; den dansanta och clubbiga. Så våren 2024 är det dags igen, nu med låten ”When I’m Gone” som Maria varit med och skrivit själv tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov och Julie ”Kill J” Aagaard.

Lyssna på Maria Sur

Boka Maria Sur

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Maria Sur och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Maria Sur hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Maria Sur
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Agent/Artistfrågor:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!