Joel Alme

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for Joel Alme in 2022/2023.

 • Om Joel Alme

  Joel Almes nya album ”Bort bort bort” (2019) är en fortsättning på ”Flyktligan” (2015) och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.

  Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Idag nästan fem år senare levererar han sitt mest personliga album hittills.

  Nya skivan mötte lyssnarna i början av oktober och kritikerna hyllar albumet. Bland annat skriver Aftonbladet att ”…det råder ingen som helst tvekan. ’Sopan från Linné’ har gjort ett av årets svenska album” och delar ut toppbetyget 4 av 5. Musiktidningen Sonic håller med. ”Vi talar om ett av årets bästa album” och ger det 9 av 10.

  Under sommaren 2021 följer Joel Alme med som special guest på Lars Winnerbäcks sommarturné.

  Om Joel Alme Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet ”Master of Cermonies” släpptes 2008.

  Album 2008 Master of Cermonies 2010 Waiting for the Bells 2012 A Tender Trap 2015 Flyktligan

   

  Pressmaterial

Lyssna på Joel Alme

Boka Joel Alme

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Joel Alme och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Joel Alme hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Joel Alme
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.