Medina

Hiphop-duon Medina består av Sami Rekik & Ali Jammali, de är uppvuxna i Stockholm och Göteborg men har rötterna i Tunisien, Sverige och Finland. Under 2002 träffades duon för första gången under en spelning i Knivsta, och har sedan dess arbetat tillsammans. Duon var tidigt överens om att skapa ett unikt sound och kallar sin genre för "Haffla Music"; en blandning av reggaeton, hiphop, rai, house, pop och dancehall. "Haffla" betyder fest på arabiska och det är det Medina vill förmedla.

2012 kom Medinas stora genombrott med singeln "Där Palmerna bor" som sålde dubbel platina och gick varm i radion. Framgångarna fortsatte med den ännu starkare singeln "Miss Decibel" som sålt trippel platina och blev utvald till 2013 års sommarplåga. Den blev också nominerad till Årets låt i Grammis 2014.

 

I april 2014 släpptes singeln "Se på mig nu" som gick rakt in på Digilistan. I april 2015 Släppte Medina singeln ”Tills vi koolar” som även den gått 2x platina. Deras efterlängtade album ”Haffla Avenyn” släpptes 2015.

 

Under sommaren 2016 åkte Medina på Diggiloo-turnén med artister som Ace Wilder, Linda Bengtzing och Oscar Zia.

 

 

Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube 


botbodyblackshadow