LEGO Festival of Play

LEGO Festival of Play är en helt ny upplevelse för hela familjen, fylld av LEGO, interaktiva aktiviteter och spännande artistuppträdanden.

Köp biljetter!

Under höstlovet förvandlas Friends Arena till en färgsprakande värld av LEGO

Skapa och bygg med massor av byggklossar, se fantastiska LEGO kreationer på nära håll, och utforska framtiden genom LEGO hållbarhet.

Kliv in genom festivalens magiska portal och följ med på äventyret i fängslande världar, fulla av överraskningar som bjuder in till att skapa, utforska och drömma. Samla familjen och vännerna och engagera er i populära och viktiga ämnen genom lek, musik, dans och vänskapliga tävlingar. Låt er fascineras av fantasins oändliga möjligheter och utforska nya sätt att återuppbygga världen med LEGO byggklossar.

Mer info & biljetter

Res genom 11 uppslukande och interaktiva LEGO zoner

1. Playground
Det livliga centrumet för skoj och liveframträdanden. Se artistuppträdanden av Dolly Style eller Theoz samt träffa Alexander Hermansson som är festivalens värd.

2. LEGO® Factory
Se en LEGO gjutmaskin på nära håll när den skapar unika souvenirer! Här har du chansen att få med dig hem en kloss med ditt namn på och en helt unik LEGO Festival och Play minifigur!

3. Brick Gallery
Upplev LEGO historia, kolla in museet och se fängslande LEGO fanbyggen; såsom en Peugeot sportbil i verklig storlek.

4. LEGO Masters
Sätt dina LEGO byggfärdigheter på prov och anmäl dig för att tävla mot andra besökare i en byggutmaning på tid. Må de bästa byggarna vinna!

5. Colour Zone
Släpp loss fantasin och dyk ner bland färgsprakande LEGO klossar. Gör din röst hörd i Wheel of Feels och designa din egen festivaltröja på H&M Colour Lab.

6. Brick to the Future
Föreställ dig framtiden och bygg framtidens städer, bilar eller varför inte ditt framtida sovrum? Här kan du även interagera med en robot!

7. Funpark
Ta del av DreamHack, testa olika spelstationer eller rör dig till din favoritmusik på silent disco.

8. Nature Park
Använd din kreativitet till att bygga bin och bon till havssköldpaddor för att hantera klimatförändringarna och hjälp till att skapa den enorma blomsterväggen med färgglada LEGO blommor.

9. My First Garden
Stället för de allra minsta. Kom närmare naturen med LEGO DUPLO Garden-serien.

10. DREAMZzz™ Zone
Bygg eller rita dina drömmar, besök filmområdet och titta på spännande LEGO filmer och träffa Mateo och Izzie från serien!

11. LEGO® Store by Lekia
Kom och köp olika LEGO set för oändliga lekmöjligheter.

Mer info & biljetter

På festivalscenen välkomnar vi nya stjärnskottet Theoz som de senaste åren gjort succé i Melodifestivalen. Med sin sprudlande energi har han tagit Sverige med storm och på LEGO Festival of Play kommer Theoz framföra sina största hits för alla festivalbesökare.

Gör er även redo för en av Sveriges mest unika popgrupper, Dolly Style, där förebilderna Molly, Holly och Dolly kommer att uppträda med en färgsprakande och fartfylld show.

Mer info & biljetter

Host: Alexander Hermansson

Alexander Hermansson kommer finnas på plats under festivalens alla dagar och kommer vara den som navigerar besökarna genom festivalen. Han kommer introducera festivalprogrammet, temavärldarna och artisterna, samtidigt som han kommer finnas med vid utmaningar, byggen och lek.

"Jag älskar att delta i sammanhang som uppmuntrar till kreativitet, glädje och lek så när The LEGO Group hörde av sig var det en självklarhet för mig att tacka ja. Det känns oerhört spännande att jag ska få vara en del av en festival där barn, unga och även vuxna ska ha roligt tillsammans. Man blir aldrig för gammal för att leka och ha roligt."