Amazing classics

Amazing Classics är en ny föreställning där klassisk musik möter underhållning i en spektakulär scenshow. De klassiska verken framförs av symfoniorkestern Stockholm Concert Orchestra tillsammans med de folkkära operasolisterna Malena Ernman och Rickard Söderberg. På scen medverkar även en stor kammarkör samt flera akrobater och dansare. Maria Lundqvist är kvällens värd, som vägleder publiken genom den musikaliska resan.

om amazing classics

Stockholm Concert Orchestra och de folkkära operasolisterna Rickard Söderberg och Malena Ernman kommer på ett unikt sätt framföra verk från några av tidernas största kompositörer så som Mozart, Tchaikovsky och Puccini. Musiken kommer att ramas in genom visuella verktyg med allt ifrån dans och luftakrobatik till pyroteknik och ljusdesign. Skådespelaren Maria Lundqvist iklär sig rollen som kvällens ciceron som på ett underhållande och spektakulärt sätt kommer vägleda publiken genom den musikaliska resan. Sammanlagt medverkar hela 120 personer på scen.

Malena Ernman

Malena Ernman är hovsångare och internationellt erkänd mezzosopran och har haft operaföreställningar från Tokyo, Paris, London till Los Angeles. Malena blev ett med hela svenska folket när hon 2009 tog hem segern i Melodifestivalen med bidraget ”La Voix”, och representerade därmed Sverige i Eurovision Song Contest i Moskva.

Rickard Söderberg

"Det är i den klassiska musiken som jag hämtar min kraft och inspiration, och det ska bli fantastiskt att få dela den upplevelsen med publiken. De mest älskade verken har berört människor i hundratals år, och jag längtar efter att få framföra dem här och nu, på mitt sätt"

Rickard Söderberg är en av Sveriges mest folkkära artister med en repertoar som sträcker sig från opera och operett till musikal och pop. Söderberg har under karriären givit ut flera hyllade skivor och böcker och programledde i flera år P2s mest lyssnade podd, Operahuset. Nästan lika omtalad som för sin sång är Rickard för sitt engagemang för mänskliga rättigheter och HBTQIA-frågor och han är en stark röst i kulturdebatten.

maria lundqvist

En av våra mest folkkära och framstående skådespelare Maria Lundqvist, är belönad med både svenska och internationella priser. Under de senaste 40 åren har vi sett henne på film, i tv-serier och på scener överallt i landet. Senast i den rosade julkalendern ”Kronprinsen som försvann” på SVT. På scenen har Maria precis avslutat flera års turnerande med sin egna föreställning ”Om att våga flyga” samt den kritikerhyllade ”Shirley Valentine”.

Stockholm concert orchestra & kammarkörer

Stockholm Concert Orchestra kommer under kvällen på̊ ett unikt sätt framföra verk från några av tidernas största kompositörer så som Mozart, Tchaikovsky och Puccini. Medverkande på scenen har vi även i Stockholm; Helene Stureborgs Kammarkör, i Göteborg; Gustavi Ungdomskör, och i Malmö; Petri Sångare och St Petri Ungdomskör.