Välkommen till US-familjen: Tribe Friday!

Fyra gitarrslungade kids från skogarna i norra Sverige har väckt dansgolvsrocken till liv och förnyat den. Älskade av P3 (tio veckor på topprotation och utsedda till Framtidens Artist i samma radiokanal) och knökfulla spelningar i både USA och Europa. Sist men inte minst har ett jublade Gaffa gjort det enda rätta och delat ut toppbetyg till Tribe Friday!

Lyssna här. 


Med rockhooks att dö för och frenetisk energi utforskar Tribe Friday känslor långt bortom deras fysiska ålder. Inspirerade av 00-talets indierock har Noah, Isak, Robin och Anton gjort allt bättre, vassare och mer framtidsdoftade. De tog det bästa med The Strokes och vred upp alla reglage till elva.


"Alla boxar är markerade. Distade gitarrer, kaxig attityd, minnesvärda låtar. Vi musikredaktörer kommer inte bli förvånade om framtidens indiedansgolv fylls av människor som dansar till Tribe Friday”, skrev P3 och utsåg bandet till "Framtidens Artist" för maj månad 2020. Hiten "Talk So Loud" snurrade på A- och B-rotation under mer än tio veckor.


Debut-EPn "Trying Your Luck" kom ut digitalt och på vinyl i augusti 2019 och resulterade i en Europaturné med rocklegendarerna Mando Diao. På det följde knökfulla spelningar i Philadelphia, New Jersey och New York under bandets första USA-sväng. Tribe Friday har uppmärksammats i både amerikansk press och på hemmaplan av bland andra GAFFA (som delade ut toppbetyg för spelningen på Live at Heart hösten 2019).
EP nummer två, "Chasing Pictures", släpptes i mars 2020 och består av fyra hits som svämmar över av smakfulla melodier, tankeväckande texter och ett frenetiskt sväng. Allt skrivet, inspelat och producerat av kvartetten själva.

 

 

 

botbodyblackshadow