Välkommen till US-familjen: ShitKid!

ShitKid, aka Åsa Söderqvist, har på bara två år hunnit bli en av Sveriges mest omtalade nya artister. Hon har hyllats av såväl internationell som nationell press för sina tre EP-släpp och debutalbumet Fish. I maj är ShitKid aktuell med nya albumet ”Detention”. Välkommen till United Stage!

 

Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. Heminspelad, lo-fi skriven och producerad av Åsa själv och präglad av influenser från bland annat grunge och garagerock.

 

ShitKid debuterade 2016 och uppmärksammades omedelbart av bland andra The FADER, Dazed, P3 och SVTs Gomorron. Hon har de senaste åren trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande, nya, alternativa och provokativa liveartister. Hon har turnerat runtom i Skandinavien och Europa med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och The Great Escape.

 

För ganska precis ett år sedan släpptes EPn ”This Is It” som introducerade ShitKids musik för en bredare publik. I samma veva gjorde hon sina första framträdanden i USA under SXSW-festivalen.
Debutalbumet Fish vann pris för Årets rockalbum 2017 på Manifestgalan. I år är hon nominerad i kategorierna Årets Live och Årets musikvideo på samma gala!

 

Under vintern släpper Shitkid tre nya singlar från albumet ”Detention” som kommer i maj.  

botbodyblackshadow