Oscar Zia släpper EP:n DIN och spelar live

Den 2 november släpper Oscar Zia EP:n ”DIN“ och en knapp vecka senare gör Oscar, sin allra första egna spelning med sitt band. Den 8 november kliver de upp på Fotografiskas scen Studio Live i Stockholm.

 

På EP:n har Oscar Zia skrivit låtar med bland andra Linnea Henriksson, Annika Norlin, Julia Adams, och duon MADFUN (Madelene Eliasson och Fanny Hultman). Med de hyllade singlarna ”Det Går Aldrig”, ”Kyss Mig i Slo-Mo” feat. Leslie Tay och ”Vem Tar Hand Om Dig” feat Lamix i ryggen fortsätter Oscar Zia att utveckla sitt snygga sound som slår in en unik kil mitt emellan dansvänlig pop och modern r’n’b-soul.
Tillsammans med producenter som har jobbat med bland andra Sabina Ddumba, Veronica Maggio, Cherrie och Jireel skapar Oscar ett ljudlandskap som klär hans hudlösa texter på skånska perfekt. Han har vågat driva på sin egen ljudvision och att ta ännu mer plats i låtskrivandet. Ingen kommer tvivla på att varje rad är på riktigt eller att känslorna är Oscars egna. Inget ord är där utan anledning.

 

”Jag har ingen aning om vem jag är med de här låtarna eller hur det kommer att låta. Men jag längtar som fan efter att komma ut och spela.” hälsar Oscar Zia.

 

 

Läs mer om Oscar Zia. 

 

botbodyblackshadow