Kultbandet gör fyra konserter i september

Det tog trettiofyra år men nu kommer ett nytt album med Dan Hylander & Raj Montana Band, "indigo". Dessutom gör kultbandet fyra konserter i september.

 

1984 släppte Dan Hylander & Raj Montana Band sitt senaste album ”…om änglar och sjakaler”. Det innehöll hits som ”Skuggor i skymningen”, ”Svart kaffe” och ”Och allt jag rymmer” och blev deras bäst säljande album. Samma år fick Dan Rockbjörnen som Sveriges bästa manliga artist (Året innan hade Dan & Py & RMB fått den som årets svenska band). De hade sedan 1980 gjort sig kända som ett av landets hårdast turnerande band och -84 var inget undantag. Den stora skillnaden var att arenorna hade växt år för år. Klubbarna hade blivit ishallar. I december -84 annonserade de att de nu tänkte ta en paus.

 

Den blev lång…
Tretton år senare, 1997, gjorde de en sommar-reunion. Eftersom inget av deras bäst säljande album någonsin givits ut på CD var de lite osäkra på om publiken fanns kvar. Efter premiären på Sofiero visste de att den gjorde det. Drygt tjugo spelningar senare tog de en ny paus.

 

Den blev längre… 
Tjugoett år senare gick de in i studio för att göra ett nytt album. Nu är det nästan färdigt och den 28 september släpps nya albumet "indigo". För första gången på trettiofyra år kommer nu alltså ett helt nytt album med Dan Hylander & Raj Montana Band. Albumet föregås av nysläppta singeln "Aldrig sluta drömma", lyssna här på Spotify.


Varför nu?
Dels har samtliga varit uppbundna i andra projekt som solister, producenter och musiker så det har varit svårt att hitta luckor även om lusten har funnits. Dels startade någon en Facebookgrupp, ”Vi som vill ha med Dan Hylander i Så mycket bättre” och medlemsantalet växte snabbt till 7500. Samma grupp arrangerade en konsert med Dan på KB i Malmö i november 2017. För att överraska och förhoppningsvis glädja publiken bestämde sig Dan för att kolla om det ”gamla” bandet hade tid och lust att medverka.


De hade de!
Responsen och glädjen av att spela tillsammans igen var så förbluffande stor att man på stående fot bestämde sig för att pausen var över. Det finns en väldigt speciell kemi i konstellationen som bevarats intakt. Att Dan i år också firar fyrtio år som skivartist är bara en lycklig tillfällighet.


"Aldrig sluta drömma. Första singeln från kommande album "indigo".
En liten popdänga om tro, hopp och kärlek.
Den strimma ljus som alltid finns, även i de bistrare av tider...
Vi måste vara både stolta och ödmjuka såväl inför framtiden som inför vårt förflutna."- Dan Hylander


Dessutom gör kultbandet fyra konserter i september:


5 sept Stockholm, Nalen
6 sept Helsingborg, The Tivoli 
7 sept Malmö, Slagthuset 
8 sept Göteborg, Stora Teatern


Dan Hylander & Raj Montana Band 2018 är:

Dan Hylander, sång & gitarr
Pelle Alsing, trummor 
David Carlson, gitarr 
Ola Johansson, bas 
Hasse Olsson, hammond 
Clarence Öfwerman, keyboards 

My Olasdotter, kör 
Petra Wahlgren, kör

botbodyblackshadow