Joel Alme på sommarturné med Lars Winnerbäck

Nu är det klart att Joel Alme åker med Lars Winnerbäck elva kvällar i sommar. Joel Alme kommer inleda kvällarna med 60 minuters egen konsert. 

 

”Det känns mäktigt att Joel Alme vill hänga med oss på turné i sommar. Jag har lyssnat massor på hans skivor och ser fram emot långa kvällar på slott och parker” säger Lars Winnerbäck. 

 

Efter framgångarna med förra albumet ”Flyktligan” (2015), som var det första på svenska och uppbyggd som en slags släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass, slutade Joel Alme att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Han har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Detta präglar albumet ”Bort bort bort” som till slut kom i oktober och som hyllats av recensenter. 

 

”De små och korta berättelserna är vackra som sagor. Samtidigt är det svårt att skaka av sig mörkret och ångesten som kan ligga bakom textrader som ’Du blundar alltid när jag dricker för att slippa se när det brister i mig’” skrev Aftonbladets Markus Larsson om ”Bort bort bort”. 

 

”Återigen visar Joel Alme att han tillhör de absolut bästa textförfattarna på den svenska musikscenen. Det är stundtals brutalt ärligt och rent musikaliskt spartanskt välproducerat av Mattias Glavå”, skrev Johan Apel Röstlund för Sonic. 

 

Joel Alme var dessutom Grammisnominerad i kategorin årets alternativa pop och är just nu ute på en omfattande vårturné. 

Efter höstens stora arenaturné och nya albumet "Eldtuppen” beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. 2020 blir det sommarkonserter i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor. 

 

Här ser du Lars Winnerbäck sommaren 2020 (Joel Alme är med på markerade orter):

 

10 juli Helsingborg, Sofiero Slott*
11 juli Karlskrona, Hasslöfestivalen
17 juli Kristiansand, Ravnedalen
18 juli Fredrikstad, Festplatsen
19 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen*
22 juli Rättvik, Dalhalla
23 juli Rättvik, Dalhalla
24 juli Sundsvall, Torgfesten
25 juli Skellefteå, Nordanåområdet*
26 juli Furuvik, Furuviksparken
31 juli Östersund, Storsjöyran
1 aug Arvika, Arvika Hamnfest
2 aug Varberg, Fästningen* 
5 aug Borgholm, Kapelludden* 
7 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott* 
8 aug Lidköping, Läckö Slott*
14 aug Kristianstad, Tivoliparken*
15 aug Huskvarna, Folkets Park*

21 aug Oslo, Vulkan Open Air
22 aug Lillehammer, Lillehammer Olympiapark
28 aug Stockholm, Zinkensdamms IP*
29 aug Linköping, Stångebro*

botbodyblackshadow