Alla är sämst - en föreställning med och av Mattias Alkberg

"Alla är sämst" är en två timmar lång musikföreställning av och med Mattias Alkberg. Två akter där Alkbergs musik från sina 15 år som soloartist löper som en röd tråd.

 

"Alla är sämst" handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?

 

Det handlar också om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna,  borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och så vidare och så vidare. Om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra.

 

Och om musiken såklart. Att lyssna och känna sig lyssnad på.

 

– Jag är ingen van krogshoware. Fast vem är det. Jag är ingen särskilt van showare överhuvudtaget. Det här är ingen självbiografisk retrospektiv som spänner från Luciavakan på Tunaskolan 1980, då jag spelade live med egna låtar första gången, fram till dags dato. Jag berättar inte om mig själv. Fast den som inte berättar om sig själv berättar ju just det om sig själv i alla fall, säger Mattias Alkberg

 

Mattias Alkberg och hans band delar scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som också står för regi. Bandet består av Anton Alamaa, Kalle Nyman, Elin Sundström, Mats Lundstedt och Jonatan Lundberg.

 

Föreställningen är en samproduktion mellan Teg Publishing, United Stage och Norrbottensteatern. De första kvällarna äger rum i Alkbergs hemstad Luleå för att sedan tas på en turné ute i landet för sammanlagt 20 speltillfällen.

 

Mattias Alkberg är artist och poet. Han har sedan 1992 släppt 28 album och åtta böcker. Tidigare har föreställningarna Mattias Alkbergs Begravning och Personer satts upp på bland annat Dramaten och Orionteatern. Med "Alla är sämst" tar Alkberg för första gången ett samlat grepp på hela sitt musikaliska verk.

 


"Alla är sämst" ser du här hösten 2018: 


11/10 Luleå, Norrbottensteatern

12/10 Luleå, Norrbottensteatern

13/10 Luleå, Norrbottensteatern

18/10 Luleå, Norrbottensteatern

19/10 Luleå, Norrbottensteatern

20/10 Luleå, Norrbottensteatern

24/10 Skellefteå, Västerbottensteatern

25/10 Söråker, Folkets Hus

26/10 Stockholm, Södra Teatern

27/10 Stockholm, Södra Teatern

8/11 Helsingborg, The Tivoli

9/11 Malmö, Babel

10/11 Uppsala, UKK

16/11 Göteborg, Stora Teatern

17/11 Karlstad, Bar Teatral

22/11 Borlänge, Maximteatern

23/11 Örebro, Örebro Konserthus

24/11 Norrköping, Flygeln

7/12 Växjö, Växjö Teater

8/12 Borås, Sagateatern

14/12 Piteå, Acusticum

15/12 Umeå, Väven

botbodyblackshadow