​Pernilla Andersson släpper julduett inför turnépremiären

Några veckor innan julturnépremiären släpper Pernilla Andersson nya "Decemberblues" som är lika gripande som vacker. En duett med Viktor Olsson från ett vintrigt Bohuslän.

 

– "Decemberblues" är sången om den där kärleken som aldrig blev och beslutet att välja bort den. Att rymma över Atlanten för att komma undan och ändå känna den, men veta att den i verkligheten aldrig kunnat bli lika vacker som i drömmen. 

 

 

För andra året i rad åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat med komplett band. Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum. Förra vintern tog hon med sig albumet på turné och det blev en omedelbar succé. 

 

"Hjärtskärande vackert, om livets smärtpunkter och glädjestunder" skrev Kristianstadsbladet och flera andra hyllade konserterna och musiken: 

 

"Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen" – Aftonbladet ++++ 

"Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt" – GP ++++ 

DN: ++++ 

Uppsala Nya Tidning: ++++ 

Västerbottens-Kuriren: ++++ 

 

– Förutom ”Vintersånger från Garbo” och nya "Decemberblues" har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan. 

 

22 november släpps albumet "Vintersånger från Garbo" för första gången på vinyl. 

 

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

 

15/07
Info
BORGHOLM - Flyttat till 2021Kackelstugan
16/07
Info
BORGHOLM - Flyttat till 2021Kackelstugan
15/08
Info
STALLARHOLMENStallarholmens Visdagar
botbodyblackshadow