​Jakob Hellman ger ett antal intima konserter

Efter att ha sålt ut en storslagen konsert med Malmö Symfonikerna på Malmö Live är Jakob Hellman nu tillbaka för att rakt motsatt bjuda på en rad avskalade konserter i sommar.

 

Jakob Hellman skrev om historieböckerna och in sig själv med sitt klassiska debutalbum “… Och stora havet” 1989. Albumet har många gånger utsetts till den bästa svenska skivan någonsin. Det blev också det enda han tills dags dato släppt.

 

För några år sedan gjorde Jakob Hellman comeback live tillsammans med det unga kompbandet Nerverna. Lysande konsertrecensioner och utsålda hus åsido så var den stora grejen att han för publiken presenterade ett set som till stor del bestod av nytt material.

 

Senaste livstecknet från Jakob Hellman var en storslagen konsert med Malmö Symfoniorkester på ett utsålt Malmö Live där både gammalt och nytt material kläddes i symfoniskt dräkt.

 

Nu är han tillbaka i rakt motsatt format. Under en rad datum i sommar kommer Jakob att möta publiken i en avskalat akustisk sättning. Vackra sommarplatser som Kackelstugan på Borgholm och Smådalarö Gård inleder och följs under sensommaren av en rad intima konserter inomhus.

Han kommer också att medverka under festivalen Storsjöyrans hyllningskonsert till Beppe Wolgers, Jazzkatten i Vattudalen. Turnén inleds imorgon på Älmhultsfetsivalen.


Jakob Hellman på turné:

 

2 jun Älmhult, Älmhultsfestivalen

6 jul Borgholm, Kackelstugan (Slutsålt)

7 jul Borgholm, Kackelstugan (Slutsålt)

21 jul Västervik, Slottsruinen

25 jul Dalarö, Smådalarö Gård

27 jul Östersund, Storsjöyran

18 aug Norrköping, Knickedickfestivalen

6 sep Växjö, Växjö Teater

7 sep Linköping, Palatset

8 sep Hultsfred, Hotell Hulingen

botbodyblackshadow