​Dolores Haze öppnar för Pussy Riot i Malmö

Den 2 februari spelar Pussy Riot och Dolores Haze på Moriska Paviljongen i Malmö. Det blir också en efterlängtad turnésväng i norra Sverige för den svenska trion.

 

Pussy Riot är ett ryskt punk- och konstnärskollektiv som är en av världens starkaste proteströster för feminism och hbtq-rättigheter mot Vladimir Putin. Tre medlemmar fängslades för huliganism efter att gruppen genomfört ett regimkritiskt performance i Kristus Frälsarens katedral i Moskva 2012. De satt i fängelse i två år, medan omvärlden kritiserade fallet hårt och artister som Paul McCartney, Björk, Madonna och Red Hot Chili Peppers gick ut och visade sitt stöd för gruppen. 

 

När Pussy Riot kommer till Sverige och Malmö den 2 februari får de sällskap av Dolores Haze på scen. En allt igenom perfekt kombo! 

 

Foxy Sagz, Groovy Nickz och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls och inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana. Blandat med anarki och kaos har denna trippel virvlat in på scenerna och naglat sig fast i folks medvetande. Senaste albumet “Play hard Fuck hard Love hard” prickar in samtiden brutalt, ärligt och exakt.

 

Samtidigt avslöjar den svenska trion att det blir en turnévända i norra Sverige. 

Se alla städer och datum här.  

botbodyblackshadow