Oscar Zia

Hyllade och omtyckta Oscar Zia debuterade med sin första låt på svenska i våras - ”Det Går Aldrig” som snabbt följdes upp av singeln ”Kyss mig i slo-mo” feat. Leslie Tay.

 

Det var efter att Lisa Nilsson, vars musik Oscar vuxit upp med, bett honom framföra hennes låt ”I samma andetag” på Skansen i somras, han fann lättheten i det svenska språket och snart även modet att våga testa med sina egna ord. De nya, svenska texterna och den urbant dova ljudbilden har växt fram i studion under 2017 som på ett personligt plan präglats av mörker och fester.

 

På det kommande albumet är texterna miserabelt olyckliga, men melodierna är glada. Ljudbilden är hoppfull, elektronisk och med en smutsigare och råare produktion än tidigare. Ett sound som är framtaget tillsammans med producenter som också jobbat med bland annat Danny Saucedo, Sabina Ddumba, Daniel Adams Ray, Veronica Maggio och Cherrie. Låtarna har Oscar Zia skrivit med bland annat Linnea Henriksson, Julia Adams, Miss Li, Ji Nilsson och duon MADFUN (Madelene Eliasson och Fanny Hultman). 

 

Under 2018 kommer Oscar släppa album och ge sig ut på turné med fullt band. Det blir ett nytt spännande kapitel för den unga musikaliska begåvningen, som redan vunnit mångas hjärtan med sin varma och passionerade personlighet.

 

Följ på facebook  Följ på instagram  Följ på twitter  Lyssna på Spotify 
Url:http://ws.spotify.com/lookup/1/?extras=albumdetail&uri=spotify:artist:42TbHQxJ8d94CD93vAoDgl
res:System.Net.WebException: The remote server returned an error: (410) Gone. at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() at umbraco.library.GetXmlDocumentByUrl(String Url)


botbodyblackshadow