Kajsa Grytt

Kajsa Grytt växte upp på Södermalm i Stockholm, i ett politiskt och konstnärligt hem. Hon började spela spansk gitarr redan som barn och som sextonåring i en tid då punken florerade, startade hon sitt första band: ”Kasern 9”.
Kajsa hoppade av gymnasiet efter enbart några månader för att fokusera på musiken. Men det var först när Kajsa träffade nio år äldre Kirsti Stiege som hon fick spela gitarr i det punkband som hon senare skulle fronta som sångerska och bli främst känd från; ”Tant Strul”.
Efter en hel del turnerande och musiksläpp, skildes medlemmarna i bandet åt, men inte Kajsa och bandets keyboardist Malena Jönsson, som startade duon ”Kajsa & Malena”. Efter åren med Kajsa & Malena inledde hon sin solokarriär med ett självbetitlat album och har sedan dess skrivit egen musik i olika genres och med olika musiker.

 

Förutom artist är Kajsa Grytt även författare och har skrivit manus till fem pjäser, en poesibok, en barnbok självbiografin ”Boken om mig själv” (2011), en mycket kritikerrosad självupplevd berättelse om musikindustrin. Denna följdes upp av romanen ”Nio dagar, nio nätter” (2014). Kajsas nästa roman ”Du lever i mig” släpps den 26 april 2018.

 

Kajsa är idag en framgångsrik soloartist med många musikaliska såväl som marknadsrelaterade framgångar så som samarbeten med Åhléns, Diana Orving mfl. Hon har ofta setts i publika sammanhang i TV, porträtterats i de största modemagasinen och fått texter publicerade i stora dagstidningar. År 2014 medverkade Kajsa Grytt i TV-programmet ”Så Mycket Bättre” i TV4.

 

Under 2016 och 2017 har Kajsa fokuserat på att skriva klart och spela in kommande album ”Kniven i hjärtat” som släpps 13 april 2018. Till sin hjälp har hon haft producenten Martin Ehrencrona i Studio Cobra. Albumet släpps under eget skivbolag tillsammans med managementbolaget Parents’ House.

Följ på facebook  Följ på twitter  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes 


botbodyblackshadow