Azure Blue

2018 är Tobias Isakssons soloprojekt Azure Blue aktuellt med sitt fjärde album. Den tidlöst drömska blicken mot horisonten har bytts ut mot ett mörkare och mer elektroniskt sound och texterna är en personlig lägesrapport från Trump-overklighetens vardag. Albumet handlar om att gå sin egen väg, ta hand om sig själv och sin omgivning men också att unna sig ett fuck you-finger när det faktiskt är befogat.

 

Efter många internationella turnéer jorden runt är Azure Blue en veteran på den oberoende musikscenen med över 100 spelningar i 12 länder från USA till Ryssland. 2018 är Azure Blue på scen ett helt nytt, glödande liveband med trummor, synth och livevisuals.

 

Fast Falls The Eventide släpps via Hybris i exklusivt samarbete med indielegendariska Matinée Recordings i USA och eldsjälarna Zeon Light på kassett. Albumet gästas av en rad välkända namn som Paola, Peter Morén och César Vidal.

 

Azure Blue är en av skivbolaget Hybris mest notoriska artister och producenter. Hyllningskörerna har skådats i internationell tungviktmedia som Interview Magazine, The Fader, The Line Of Best Fit, Allmusic, PopMatters mm. Debutalbumet vann Årets Pop vid Manifestgalan 2012. Han har också medverkat i P3 Live och TV4 Nyhetsmorgon. De första singlarna från nya skivan New Moon, Whatever och My Final Candle har hyllats av bl a P3 Musikguiden, DN Kultur, Sonic, Gaffa, Nöjesguiden och Hymn och spelats av Spaniens John Peel, Julio Ruiz, i spansk riksradio RNE.

 

Fast Falls The Eventide släpps i slutet av maj.

"Sweden's gentle new wave king" - The Fader
"New Order-for-dreamers" - Interview Magazine
"Isaksson creates a complex pop world that's all too easy to find yourself lost in" - The Line Of Best Fit
"utterly contemporary" - PopMatters

Följ på hemsida  Följ på facebook  Följ på instagram  Följ på twitter  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube 


botbodyblackshadow