Adrian Macéus

Musikalartist, skådespelare, nätängel, ambassadör för Friends, poddare, popstjärna – 15-årige Adrian Macéus har trots sin unga ålder hunnit med mer än vad många av oss gör under en hel livstid. Han har släppt åtta singlar och är med och skriver text och musik själv. Den senaste låten Get Your Number är en riktigt vibig sommarlåt skriven av Adrian och trion bakom The Mamas vinnarlåt i Mello - Melanie Wehbe, Herman Gardarfve och Patrik Jean.

 

Julen 2018 spelade Adrian huvudrollen Leo i julkalendern ”Storm på Lugna gatan” och han har även varit med i musikalen ”Så som i Himmelen” på Oscarsteatern.

 

Att Adrian Macéus skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet. Föräldrar, släkt, vänner och fullständiga främlingar har mer eller mindre frivilligt varit publik för otaliga framträdanden under hela hans uppväxt. Nio år gammal gick Adrian på en audition för musikalen Billy Elliot vilket så småningom ledde till huvudrollen Billy i musikalen som spelades på Stadsteatern i Stockholm 2017. I två år utbildades han för den krävande rollen i klassisk balett, stepp, jazzdans och teater.

 

Sen dess har Adrian bland annat filmat i Leif GW Perssons kriminalserie ”Det som göms i snö”, i ”Maria Wern” och gjort den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé ”Coco”. Rösten till John Banks, i biofilmen ”Mary Poppins kommer tillbaka” och Unge Kung Ragnar i ”Frost 2”.

 

 

Följ på hemsida  Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow