Victor Leksell – välkommen till United Stage

Dela

Svensk musikhistoria. Det går inte att beskriva Victor Leksell på något annat sätt. Inte ens 25 år fyllda har han redan gjort ett outplånligt intryck. 

Vi är idag väldigt glada och peppade när vi hälsar Victor Leksell välkommen till United Stage.

Jättehitsen har avlöst varandra sedan 2018 och när ”Svag” släpptes i början av 2020 kände alla att något stort var på gång. Låten blev större än allt och månader senare slog den rekord som den mest streamade låten på ett nordisk språk. Någonsin. Idag har den över 150 miljoner streams och fortsätter älskas, 1,5 år senare ligger ”Svag” fortfarande stadigt på Spotifys Topp 50. Det är svensk musikhistoria det också. 

I juni 2020 kom det hyllade debutalbumet ”Fånga mig när jag faller” med låtar som idag har över 300 miljoner lyssningar på Spotify. I januari teamade han upp med Göteborgssystern Miriam Bryant på singeln ”Tystnar i luren” som toppade listorna under flera veckor. I maj släppte Victor en tolkning av Veronica Maggios ”Snälla bli min”, som en del av Spotifys firande av 10 års jubileet för albumet ”Satan i gatan”. Låten gick in etta på topplistan och har idag sålt guld.

Just nu är Leksell aktuell med ledmotivet till den svenska storfilmen Vinterviken (Netflix). 

Lyssna på Eld & lågor.Siffror: 

155 miljoner (antal streams för Svag – den mest streamade låt på svenska någonsin)

1,7 miljoner (antalet lyssnare i månaden på Spotify)

300 miljoner (antalet lyssningar för debutalbumet)

Priser: 

Grammis 2020:
Årets låt (Svag) – Årets artist – Årets album (Fånga mig när jag faller)

P3 Guld:
Årets låt (Svag) – Årets pop

Rockbjörnen 2020:

Årets Manliga Liveartist – Årets låt (Svag) – Årets Musikinitiativ (delat med Molly Sandén och Joakim Berg för insamlingen till den svenska vården)

Rockbjörnen 2019:
Årets genombrott