Välkommen till US-familjen: Felicia Takman

Tre hyllade singlar på P3, en färsk EP (släpps idag!), omslagsintervju i DN och stort uppmärksammad av GAFFA. Felicia Takman är här och välkommen till US-familjen!

I juli 2020 singeldebuterade den hajpade Stockholmstjejen Felicia Takman med låten ”Ditt Problem” som direkt adderades av P3. Två veckor senare släppte hon den akustiska balladen ”Du Vann” och i slutet av september kom singeln ”Dunka Dumma Hjärta Dunka” (som även den blev en P3-favorit). EP:n ”Hatar att förlora” släpps idag.

Lyssna på ”Hatar att förlora” här.

Felicia är uppväxt i ett musikaliskt hem, och har alltid älskar musik. Men i perioder, när hon skrev musik, valde hon att inte berätta det för någon för att slippa känslan av att behöva bevisa sig.

– Jag har alltid vetat att det är musik jag vill hålla på med. Men jag har inte vågat att säga det högt. Jag har inte vågat stå för det, eftersom jag inte tyckte att jag var tillräckligt bra, säger Felicia Takman.

Felicia Takman skriver personlig pop på svenska och texterna är en stor del av hennes artisteri. Allt hon skriver om är självupplevt, och för henne är det viktigt att texterna kan knyta an till henne själv.

Hon har också skrivit Kim Cesarions nya singel ”Plåga Mig”. Hon gör också en duett med Emil Gustafsson på hans senaste singel ”Vi va bara barn”- en låt som Emil skrivit tillsammans med Molly Sandén.