Välkommen till US-familjen: Alex Järvi

Nyss släpptes EP:n ”Lost boy” och samtidigt gjorde han succé i TV4s Nyhetsmorgon med nya ”Nån annan än du”. Förra årets trippesläpp gav Alex Järvi fler fans och över 10 miljoner streams. Välkommen till US-familjen!

21-åriga Alex Järvi är född och uppvuxen i det lilla samhället Ed i Dalsland, där han tidigt upptäckte musiken som sin största passion i livet.
Hans tidiga idoler var bland annat band som KISS och Guns N Roses, som sedan banade vägen för ett stort musikintresse vidare i livet.

Alex tog intresset för musiken och utvecklade den, från att lyssna på musik, till att även spela instrument och skriva låtar. Vilket fick honom att välja bort alla andra intressen, bland annat fotbollen, som tog upp mycket av hans tid i den tidigare delen av uppväxten.

Nästa steg var att finstämma och utveckla intresset för musicerande och låtskrivandet. Han ansökte till Academy of Music And Business i Tingsryd och kom in. Där träffade han b la Samuel och Tobias som sen kom att bilda duon NOTD, som han sedan dess haft som musikaliska bollplank och goda vänner.

Hans utveckling gick snabbt framåt och låtidéerna byggdes på hög. Det tog inte lång tid innan han kom i kontakt med rätt personer i branschen, som direkt såg hans talang som låtskrivare.

Under 2019 släpptes de tre singlarna ”100 år”, ”Tack för allt vi va” och ”Dina skor” som tillsammans har dragit in över 9 miljoner streams.

Framåt kan vi förvänta oss ett stadig flöde av singlar som tar Alex till nya nivåer.