The LEGO Group lanserar festival i Sverige

Dela

För första gången skapar The LEGO Group tillsammans med sina samarbetspartners en festival för hela familjen – LEGO Festival of Play. En helt ny upplevelse där fantasin ska släppas loss och drömmar byggas upp. Det blir en festival fylld av interaktiva aktiviteter och spännande artistuppträdanden. LEGO Festival of Play har världspremiär i Sverige, på Friends Arena under höstlovsveckan den 3–5 november 2023.

Under höstlovet, vecka 44, förvandlar The LEGO Group hela Friends Arena till en färgsprakande festivalvärld där besökarna kommer mötas av uppbyggda temavärldar som bjuder in till interaktiv lek, överraskningar och nya möten. De olika temavärldarna kommer på olika sätt att väva samman samhällsutmaningar med lek, teknik, musik, dans och vänskapliga tävlingar. Här ska den enskilda individens självuttryck och kreativitet hyllas.

– Vi vill inspirera och ge unga möjligheten att se världen med nya ögon genom detta oförglömliga event, där fängslande LEGO zoner hyllar olika former av självuttryck och kreativitet – allt handlar om lek med ett syfte. Upptäck nya världar fulla av äventyr och utforska moderna sätt att återuppbygga världen med LEGO byggklossar, säger Gulshanoy Tolipova-Gourdin, Nordic Marketing Director på The LEGO Group.

På den stora festivalscenen kommer familjefavoriten och stjärnskottet Theoz att uppträda med sina hits. Theoz har de senaste åren gjort succé i Melodifestivalen och med sin sprudlande energi har han tagit Sverige med storm. Dessutom kommer den färgglada popgruppen Dolly Style att uppträda som också medverkat i Melodifestivalen och vunnit den yngre generationens hjärtan.

– Det är en ära för mig att göra det här, nästan så att jag måste nypa mig själv i armen! LEGO har funnits med mig ända sedan jag var ett litet barn och jag ser verkligen fram emot att träffa alla festivalbesökare. Tillsammans ska vi sjunga, dansa och ha väldigt roligt, säger Theoz.

Biljetter via Ticketmaster.se

Festivalen hålls den 3–5 november 2023 i Stockholm, Friends Arena.

LEGO Festival of Play produceras av The LEGO Group och United Stage.

För pressförfrågningar, vänligen kontakta:

Filip Jarl, Presskontakt Micael Bindefeld AB
filip.jarl@bindefeldab.se, +46 70 736 08 00

Elin Olsson, Presskontakt Micael Bindefeld AB
elin.olsson@bindefeldab.se, +46 70 769 92 28