Storsuccén Champions of Rock är tillbaka – omfattande arenaturné 2023

Dela

Efter tre utsålda Sverigeturnéer med hundratusentals besökare är Champions of Rock tillbaka. Våren 2023 äntrar Peter Johansson landets största arenor och bjuder på unika tolkningar av Queens odödliga musik. På scen möter vi Peters West End kollega Jenna Lee-James som gästsolist och nytt för i år är att showen växer med en stor kör från hyllade Joyvoice. Arenaturnén har premiär den 3 februari 2023.

– Queen är en del av mitt DNA och de har funnits med mig en stor del av mitt liv. Jag känner mig oerhört priviligierad att få kliva upp på scen i Sveriges arenor och jag längtar verkligen efter att få stå där på scen när arenan släcks ner, introt till den första låten drar igång och ljuset på scenen tänds. Att dessutom få göra det här tillsammans med Jenna Lee-James och Joyvoice gör att jag får gåshud bara jag tänker på det, säger Peter Johansson.

Med över 1500 spelningar av rockmusikalen We Will Rock You i London klassas Peter som Sveriges främsta framförare av Queens låtskatt. Arenakonceptet Champions of Rock blev en storsuccé vid lansering och har sålt ut arenor och konserthus runt om i Sverige tre gånger om.

Champions of Rock är minst sagt en arenaupplevelse utöver det vanliga, där Peter Johansson återskapar det bästa av Queen ackompanjerad av fullt band. I år växer dessutom showen med Joyvoice på scen, Sveriges största körkurskoncept, som kommer att göra Champions of Rock till något som inte tidigare skådats.

Precis som Peter är Jenna Lee-James en av West End’s starkast lysande stjärnor. Jenna har medverkat i en uppsjö musikaler och är även känd från bland annat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, 20th Century Boy samt Street of Dreams – The Coronation Street years. Jenna har även turnerat världen runt med Hugh Jackman på hans världsturné The Greatest Showman.

Biografi

Peter Johansson
Peter Johansson har en gedigen meritlista och är utöver Champions of Rock bland annat känd från We Will Rock You, Rock of Ages och Rhapsody In Rock. Under fem år blev Dominion Theatre i London Peters hem då han blev castad av Queen-medlemmen själv, Brian May till huvudrollen Galileo i musikalen We Will Rock You. Peter gjorde 800 föreställningar som huvudroll och tog publiken med storm.

Jenna Lee-James
Precis som Peter är Jenna Lee-James en av West End’s starkast lysande stjärnor. Tillsammans spelade de mot varandra som huvudroller i musikalen We Will Rock You i London. Jenna har medverkat i en uppsjö musikaler och är även känd från bland annat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, 20th Century Boy samt Street of Dreams – The Coronation Street years. Jenna har även turnerat världen runt med Hugh Jackman på hans världsturné The Greatest Showman.

Joyvoice
Joyvoice är Sveriges största körkurskoncept där tiotusentals körsångare sjunger i popkörer runt om i landet. Hanna Rydman Körensambler är en del av Joyvoice där handplockade sångare sjunger i konserter och musikaluppsättningar med några av Sveriges mest folkkära artister.

Kommande konserter

Laddar...