Sahara Hotnights

Sahara Hotnights på stor sommarturné med nytt album

Dela

Sahara Hotnights ger sig ut på en stor sommarturné med premiär i Umeå den 13 juli.

”Om det är något som trumfar att släppa första skivan på tio år är det att ge sig ut på turné igen efter tio år”, säger Sahara Hotnights.

Gruppens efterlängtade sjunde album ”Love in Times of Low Expectations”, det första på ett drygt decennium, släpps 6 maj. Det är en skiva präglad av såväl spelglädje som minimalism, vilket går igen i nya singeln ”Gemini”.

Lyssna på ”Gemini” (Release: 25/3)

Sahara Hotnights om låten och turnén:

”Det här är vårt rymdepos på tre minuter. Om det är något som trumfar att släppa första skivan på tio år är det att ge sig ut på turné igen efter tio år. Det känns både pirrigt och mäktigt.”

”I början är man en sådan stark enhet, och i unga år är man på gott och ont rätt endimensionell. Sedan utvecklar sig ju andra liv och personligheter, andra intressen, andra sidor hos en själv som man önskar upptäcka eller förverkliga.”

Maria Andersson Lundell pratar om 2011 och perioden då Sahara Hotnights tog en paus efter att ha spelat tillsammans i tjugo år. Och då verkligen spelat kors och tvärs, hit och dit, överallt, i garage och källare, på fritidsgårdar, stora festivaler och varenda klubb däremellan, i Sverige, i övriga Europa, i USA.

2022 återupptar Sahara Hotnights verksamheten efter ett uppehåll som blev längre än vad någon av dem hade trott men likafullt visade sig välbehövligt, för att inte säga nödvändigt. Den 6 maj släpps gruppens Petter Winnberg & Pierre Riddez-producerade sjunde album ”Love in Times of Low Expectations”. Och nu är det också klart att ett av landets mest slipade liveband åter ska ge sig ut på vägarna. Turnéstart i Umeå den 13 juli.

Varför kvartetten samlas igen för att spela går tillbaka till ursprunget: vänskapen. Med åren kom de att i allt högre grad sakna varandra och musiken, den gemensamma nämnaren. De känner också att de har mer att tillföra.

Johanna Asplund: Även om nya skivan är ganska lågmäld märks det definitivt en spelglädje där.

Josephine Forsman: Jag tror vi bär med oss att vi nu vet att det finns annat i livet vi kan göra, men att vi ändå väljer bandet. Det finns en frihet i det. Och det gör att vi värnar mer om det vi har.

Jennie Asplund: Pausen var väldigt välkommen. Jag är jätteglad att den fick ta tid och att vi inte tvingades ihop igen för tidigt. I stället fick det organiskt växa fram till det som nu blev och det vi ska göra. Oavsett vad som händer är jag stolt över vad vi har presterat på den här skivan. 

Kommande konserter

Laddar...