Petra Marklund, Måns Zelmerlöw och Backyard Babies – Välkomna till US-familjen!

United Stage tar sikte på framtiden och idag kan vi presentera tre nya artister. Två folkkära publikfavoriter och ett gäng hårt rockande legendarer. Säg HEJ till våra nya kompisar!

 

Petra Marklund

Under 2020 har Petra Marklund släppt en rad singlar, en EP och ett album är på väg. I oktober kom ”Maneter” som hon beskriver så här:

”Idén till låten ”Maneter” kom när jag läst en artikel om just Maneter. Det både fascinerade och skrämde mig att dom, som det stod, ”saknar hjärta och hjärna och håller på att ta över världens alla hav”. Det blev så symboliskt”

Det har gått ett decennium sedan Petra Marklund var med i den första omgången av Så Mycket Bättre. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen.

Karriären började tidigt 00-tal under namnet ”September” och då främst utanför Sverige när ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” blev stora internationella dansgolvshits. I Sverige prisades hon med en Grammis för ”Årets Dans” 2005 (”In Orbit”).

Förutom egna släpp har hon skrivit Grammisvinnande musik till Zara Larsson (”Only You”), sjungit för Sting på Polarpriset, skrivit musik till till Lucas Moodyssons HBO-serie ”Gösta” och specialskrivit musik till Benke Rydmans dansföreställning ”Stop. Play. Rewind.”. Bland mycket annat.

 

Måns Zelmerlöw

Det en gång unga och oerfarna popfenomenet med vinnarleendet har växt till en fullblodsartist med något att säga.

Efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med ”Heros” toppade Måns Zelmerlöw listorna i 21 länder och Europaturnén tog honom till slutsålda arenor i 22 storstäder. Att ”vår” Måns är en publikfavorit även på hemmaplan råder det inga som helst tvivel om.

2019 släppte han hyllade albumet ”Time” och gav sig ut på en exklusiv turné där flera datum sålde slut. Året toppades med ”The Grand Wonderland Show”, Grand Hôtels årliga julshow. Frontad av Zelmerlöw blev det 14 stämningsfulla och till bredden utsålda kvällar.

I augusti 2020 kom singeln ”Mirror” som banar väg för framtiden och 6 november släpptes ”Alone On Christmas Eve”, en ”utsträckt hand till alla som tvingas fira jul ensamma i år”.

 

Backyard Babies

I över 30 år har Backyard Babies levererat förstklassig rock’n’roll, både live och på åtta studioalbum.

Att de fyra originalmedlemmarna fortfarande spelar ihop efter dessa år är näst intill unikt. För tre decennier sedan flyttade Nicke, Peder, Dregen och Johan från lilla Nässjö till Stockholm för att bli just rockstjärnor. Med facit i handen var det helt rätt beslut.

Bandet är efter 30 år fortfarande i sin bästa form och nu ligger världen för deras fötter. Efter turnéer med bland andra Guns N Roses finns kraft och energi för att köra på i minst 30 år till.