Markus Wiking blir VD för United Stage Sweden

United Stage tar nu nästa kliv mot att bli Nordens största artistbolag. Markus Wiking tillträder den 2 november rollen som VD för bolaget och blir en viktig nyckelperson i United Stages expansiva strategi. Ett stort steg framåt för United Stage och ett ännu större steg för livemusikbranchen. Välkommen till US-familjen Markus!

Markus har i 21 år jobbat för EMA Telstar och Live Nation på diverse positioner, de senaste 10 år åren som ytterst ansvarig för Live Nations svenska turnéverksamhet och varit drivande i utvecklingen av bolagets A&E verksamhet med shower och musikaler. Markus har genom åren arbetat som agent för bl.a Laleh, Molly Sanden, Magnus Uggla, Tomas Ledin, Hov1, Norlie & KKV och Linnea Henriksson för att nämna några. Han startade sin karriär inom liveindustrin redan 1996 och har sedan dess byggt sig till en position som en av Sveriges mest betydelsefulla agenter med en stor förståelse för artistutveckling.

– Jag och Markus har många gånger pratat över ett glas vin om hur kul det skulle vara att jobba ihop och äntligen har jag lyckats få honom att ta steget över till United Stage, dessutom som VD.
Markus är utan tvekan den person i vår bransch som jag har allra störst förtroende för. Han har en otroligt stor och bred kunskap om livebranschen, högt förtroendekapital bland artister, ett imponerande driv och entusiasm, och är dessutom nästan exakt tjugo år yngre än mig. 
Markus kommer att bli en stor tillgång för oss i vårt fortsatta byggande av Nordens största artistbolag. Det skall bli väldigt kul att göra United Stage fortsatta resa och satsning tillsammans med honom.

Anders Larsson, United Stages grundare och styrelseordförande

– Jag är otroligt ödmjuk och glad över att jag fått uppgiften att leda United Stage in i 2020-talet. US är ett fantastiskt bolag med ett agentur-team som tillsammans har mer erfarenhet än något annat artistbolag i Sverige idag.
Jag har känt Anders Larsson i nästan 20 år och sedan 1999 har jag stått på andra sidan och sett vilket fantastiskt jobb han gjort med att bygga upp bolaget. 
Det ska bli spännande att stå sida vid sida med Anders och US på den fortsätta resan med musiken och artisten i centrum.

Markus Wiking, VD United Stage Sweden

United Stage grundare och styrelseordförande Anders Larsson kommer givetvis att arbeta vidare med full kraft och förbli operativ i bolagets artistverksamhet och samtliga affärsområden både i Sverige och övriga Norden.

I augusti 2020 meddelades att de tre nordiska musikagenturerna United Stage, United Stage Norge och Copenhagen Music gör en strategisk sammanslagning under namnet United Stage Group – ett nordiskt livebolag för dagens och morgondagens stjärnor. Nordic CEO för United Stage Group är Jimmi Riise.

– Det gläder mig att välkomna Markus och jag ser fram emot vårt samarbete under de kommande åren. Kombinationen av det fantastiska arbete som United Stage har gjort i Stockholm och Markus starka ledarskap, kommer även fortsättningsvis visa att vi är ett självklart livebolag för både nationella upcoming-artister och etablerade stjärnor. 
 
Pandemin har gjort det svårt för livemusikbranchen, men vi satsar vidare och investerar i framtiden. Inte bara i Stockholm, utan genom vår nordiska satsning, även i Oslo och Köpenhamn.

Jimmi Riise, CEO United Stage Group

United Stage bildades 1984 och representerar idag närmare 250 artister och genomför årligen över 3 000 arrangemang i Sverige, Norge och Danmark. Artister som Lars Winnerbäck (SE), Darin (SE), Melissa Horn (SE), bob hund (SE), Junior Brielle (SE), Danny Saucedo (SE), Smith & Thell (SE), CC Cowboys (NO), Frida Ånnevik (NO), Oslo Ess (NO), Lukas Graham (DK), Suspekt (DK), Rasmus Seebach (DK), Medina (DK), med flera finns på rostern. Förutom sin verksamhet som agenter, turnéproducenter och konsertarrangör driver United Stage artistmanagement för ett 20-tal artister och genomför även stora företagsevent.