Laleh på Ullevi 2022

Dela

10 juni 2022 firar vi en av Sveriges största, intressantaste och mest älskade artister genom att höja armarna mot skyn på Ullevi och sjunga med då Laleh bjuder in till tidernas händelse.

Ingen annan artist representerar hela Sverige på samma storslagna sätt som Laleh, med sina nu dussintals hits som känns lika klassiska som moderna. 2000 såg vi en då okänd 18-årig Laleh Pourkarim göra skådespelardebut i ”Jalla! Jalla!”. 22 år senare firar hon tillsammans med sina fans hennes hittills största konsert, på klassiska Ullevi.

”Ullevi var en plats där jag som liten fotbollstjej gick för att titta på Gais eller stå utanför vid grinden och få autografer ifrån mina favoritspelare, så nu, efter alla år känns det lite extra speciellt, jag kommer dock inte ha med mig min fotboll, tror jag.” – Laleh

Från Hammarkullen, via Los Angeles, hela vägen till Ullevi. Den 10 juni 2022 sätter Laleh stämningen för hela sommaren med en fest i sin gamla hemstad Göteborg. Biljetterna till den här oförglömliga höjdpunkten släpps på fredag 11 juni klockan 10:00 via Ticketmaster.se.
Samtidigt kommer singlen ”Change”, Lalehs första låt på engelska sedan 2018. Att Laleh älskas lika mycket i Göteborg som i ”Så mycket bättre” av hela Sverige talar sitt tydliga språk – full av integritet och med genuin kärlek för musiken och sina lyssnare har hon befäst sin plats i den svenska folksjälen. För att även de yngre fansen ska få chansen att se konserten kommer det att finnas särskilda sittplatser för dem under 13 år.

”… Change handlar om förändring, sommaren är här nu och det blir lättare att börja tro och hoppas både på sig själv men också på en framtid. I musikvideon till Change stormar barnen in ett möte, de kastar och klipper i de vuxnas papper där det står business as usual. Dom försöker rädda både dem vuxna men också deras framtid och framtiden är väl ändå deras.. men det är inte bara upp till barnen, vi måste vara på deras sida nu and we gotta to change.” – Laleh

Under åren från genombrottet och fram till nu har Laleh konstant gått sin egen väg, hon har krossat glastak och brutit ny mark, hon har lyckats sammanföra Cornelis svenska vistradition med modern internationell popgenialitet. Längs vägen har hon levererat klassiker som ”Live Tomorrow”, ”En Stund På Jorden”, ”Some Die Young”, ”Bara Få Va Mig Själv”, ”Goliat” och nu senast ”Det kommer bli bra” samt skrivit låtar och producerat hits åt bland andra Adam Lambert, Ellie Goulding och Shawn Mendes.

Med 2005 års debutskiva blev Laleh den första kvinnan att någonsin vinna en Grammis bl.a som Årets Producent.

2022 monterar hon på sitt alldeles unika sätt ner det sista glastaket genom att bli den första svenska kvinnliga soloartist att göra en egen konsert på Ullevi.

10 juni 2022 firar vi en av Sveriges största, intressantaste och mest älskade artister genom att höja armarna mot skyn och sjunga med då Laleh bjuder in till tidernas händelse.

Laleh på Ullevi presenteras av FKP Scorpio i samarbete med United Stage

Kommande konserter

Laddar...