Kvarteret till United Stage

Dela

Debuten ”Kylskåpspoesi” släpps den 18 januari och vi på United Stage väldigt glada att redan från början få följa med på resan.

Det är svårt att sitta still när man lyssnar på Kvarteret. De gör plats för precis alla känslor, de fula, fina, smutsiga och svåra.

Bakom Kvarteret står Alice Genberg och Philip Spångberg som först möttes i Örnsköldsvik där de båda studerade till låtskrivare på musikmakarna. Det var efter ett uppdrag från skolan, där de blev ihopsatta i en grupp, som de fick en impuls att skriva något på svenska. Där och då kände de direkt att de hade hittat någonting speciellt.

Deras första singel ”Kylskåpspoesi” är producerad tillsammans med Hannes Torssell och med de ihågkombara raderna ”Du gillar dig, bara bara dig” sätter Kvarteret sätter ord och känslor på hur ett oundvikligt break-up kan upplevas.

– Med Kvarteret vill vi skapa en värld som är lätt att känna igen sig i. Alla har befunnit sig i situationer där känslor skaver. Och alla får vi uppleva sånt som är vackert.

Alice som är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg, blev signad redan som 17-åring och var vokalist inom EDM-genren. Bland annat släppte hon singlar tillsammans med Nicky Romero och Tom Swoon.

Philip kommer från Kvicksund, utanför Eskilstuna och har alltid varit intresserad av musik, men det var inte förrän han befann sig på civilingenjörs-linjen på högskolan som han förstod att han var på väg åt fel riktning. Ett avhopp och några år på diverse musik-utbildningar senare, är Philip idag aktuell som producent och låtskrivare för Kvarteret.

”Kyskåpspoesi” släpps den 18 februari.