Klassisk musik, dans och akrobatik ska fylla svenska arenor

Dela

Amazing Classics är ett nytt musikkoncept där klassisk musik i modern tappning möter underhållning i en spektakulär scenshow. De klassiska verken framförs av symfoniorkestern Stockholm Concert Orchestra och de folkkära operasolisterna Rickard Söderberg och Malena Ernman. På scen medverkar även en stor kammarkör samt flera akrobater och dansare. Arenaturnén har premiär den 5 oktober 2023.

Biljetter ute nu.

– Med Amazing Classics vill vi nå ut med klassiska musikverk på ett modernt och visuellt sätt till de som kanske tidigare inte upptäckt eller upplevt klassisk musik live. Det här är en musikupplevelse i internationell toppklass och är något som inte tidigare skådats i Sveriges arenor, säger Patrick Froom, exekutiv producent på produktionsbolaget United Stage.

Stockholm Concert Orchestra och de folkkära operasolisterna Rickard Söderberg och Malena Ernman kommer på ett unikt sätt framföra verk från några av tidernas största kompositörer så som Mozart, Tchaikovsky och Puccini. Musiken kommer att ramas in genom visuella verktyg med allt ifrån dans och luftakrobatik till pyroteknik och ljusdesign. Skådespelaren Maria Lundqvist iklär sig rollen som kvällens ciceron som på ett underhållande och spektakulärt sätt kommer vägleda publiken genom den musikaliska resan. Sammanlagt medverkar hela 120 personer på scen.

– Det är i den klassiska musiken som jag hämtar min kraft och inspiration, och det ska bli fantastiskt att få dela den upplevelsen med publiken. De mest älskade verken har berört människor i hundratals år, och jag längtar efter att få framföra dem här och nu, på mitt sätt, säger Rickard Söderberg.

Turnéplan 2023

5/10 – Stockholm, Avicii Arena
20/10 – Göteborg, Scandinavium
27/10 – Malmö, Malmö Arena