Jireel

JIREEL första artist på högteknologiska Space Arena mitt i Stockholm

Dela

Under våren har Jireel dominerat på listorna. Med fem monumentala hitsinglar ink. MANO och med färska albumet MOTY har 22-åringen toppat Spotifys Topp 50 under månader och nu är det dags för publiken att uppleva Jireel på nära håll. 

Som första artist någonsin kommer Jireel den 1 oktober gå in på nya Space Arena i centrala Stockholm och genomföra ”MOTY Experience”. En helt ny upplevelse om vad livemusik kan vara väntar för den som lyckats få tag på en biljett, det blir begränsat antal platser men för de lyckliga blir det en kväll nära artisten. 

Det är inte bara scenen som är ny, det blir också premiär för Jireel med livemusiker. Ett helt nytt handplockat band kommer tillsammans med den senaste ljud- och ljustekniken lyfta kvällen till helt nya nivåer. 

Space Arena är en högteknologisk arena mitt i Stockholm. En 25 meter bred 8K LED-skärm ger livekonserter helt nytt liv och uttryck. Jireel och MOTY Experience kommer skapa något som publiken hittills inte sett i Sverige. 

JIREEL
MOTY Experience
1 Oktober

Biljetter släpps 13 maj 10:00 via unitedstage.se

”Musiken på skivan liknar inte något jag gjort tidigare”

Jireels femte album släpptes i fredags och heter ”MOTY” – vilket står för Man Of The Year. För den som är bekant med Jireel-världen kan det förefalla bekant. Redan 2017 släppte han nämligen en singel med titeln ”Man Of The Year”. En titel Jireel inte haft några större problem med att leva upp till. 

Trots att rapparen och sångaren från Rågsved nyss fyllde 22 år har han samlat på sig en meritlista – såväl Grammis- som P3 Guld-utmärkelser, guld- och platinaskivor, flera hundra miljoner streams på Spotify – som kan göra vem som helst avundsjuk. 

Men Jireel har inga planer på att stanna upp, snarare tvärtom. 2022 ser onekligen ut att bli hans år – alltsammans förstärkt av att första singeln från nya albumet, energiska ”MANO”, har gått och blivit en superhit.

”Det här blir en nystart för mig på flera olika sätt”

En förklaring till det står att finna i valet av samarbetspartners. Både etablerade och oetablerade producenter, såväl svenska som utländska, har varit med och gjort albumet och bidragit till att ta fram nya nyanser hos Jireel. KJ, Dylano, Humblebee (Internet Money), John Alexis och Nordik är alla inblandade.

Lyssna på MOTY här. 

Kommande konserter

Laddar...