Hyllade Alba August på vinterturné 2022 med nytt album

Dela

Efter ett år av hitsinglar släppte Alba August i fredags sitt debutalbum ”I Still Hide”. Nu avslöjar hon också att det blir turné i vinter. 

Det är få debutantartister som kan överglänsa Alba Augusts 2021. Från hennes första tv-framträdande på Guldbaggegalan till ”Framtidens Artist” i P3 och omslaget i Nöjesguiden. Vid sidan av att skriva låtar och spela in albumet har Alba även spelat in tv-serie och film. 

Debuten som scenartist skedde under sommaren på festivalen UNITED i Stockholm. Gensvaret från publiken var direkt, sällan har en ny artist gått så rakt in i hjärtat. Framgången ledde till att Alba August blev inbjuden till kreddiga festivalen BY:Larm i Oslo under hösten och även där gjorde hon succé med sin unika scennärvaro.

Ett hektiskt år minst sagt. På debutalbumet har hon gått in i sig själv och släppt ut precis allt på tio låtar. 

– Körer, synthar och okontrollerade trummor har hjälpt mig spegla mina känslor. Hela min resa i att börja göra musik har handlat om att släppa kontrollen.  Albumet handlar om sökande efter frihet, om att vara världens blygaste och ensammaste, berättar Alba. 

Lyssna på albumet ”I Still Hide”

”– Jag får akut gåshud!”
Fredrik Strage TV4 Nyhetsmorgon

”Potential att kunna domptera Roskildefestivalens största scen”
Jan Gradvall DI

”…den bottenlösa kärleken förstärks av synthar, trummor och en livslust som strålar igenom”
5/6 Raffaela Lindström Nöjesguiden

I februari väntar en efterlängtad turné. Med nya albumet, hitsinglar och radiofavoriter som ”We’re Not Gonna Make It”, ”Lights”, ”Killing Time” och ”Old Love” är Alba August redo att möta publiken.

Biljetter släpps fredag 19 november kl. 10:00

Kommande konserter

Laddar...