Grammisvinnaren Joel Alme på soloturné i höst

Dela

Tidigare i år vann han Årets visa/singer-songwriter på Grammis och nu avslöjar Joel Alme sina höstplaner. Efter drygt 200 spelningar med kompband väntar en soloturné där berättelserna bakom texterna berättas. Turnén får namnet ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo”.

Efter tre kritikerrosade album på engelska fick Joel Alme sitt stora genombrott med svenskspråkiga skivan Flyktligan 2015. Albumet var en djupt personlig uppgörelse med barndom och klassbakgrund som både vidgande Joels publik och fick stående ovationer av pressen. Det blev också startskottet för en ny era i Almes låtskrivande och artisteri.

Med de följande två albumen Bort Bort Bort (2019) och Sköt er själva så sköter jag inte mitt (2022) fullbordades en trilogi. En sammanhållen berättelse sammanfogad av minnesbilder från ett liv som närmast kan beskrivas som filmisk i sitt episka anslag. Även om kärnan är Joel Almes egna erfarenheter skildrar låtskatten lika mycket livsöden hos människor runt honom och platserna som är deras.

Efter över 200 spelningar med sitt trogna kompband bestående av gamla vänner har Joel Alme i höst bestämt sig för att möta publiken på ett nytt sätt. Föreställningen ”För väldigt många lögner sen” delar namn med en låt från Joels Grammisbelönade fjolårsalbum och är ett tillfälle att komma närmare Joel än någonsin.
Han klär av sina låtar till minsta beståndsdel. Sambanden mellan sångerna framträder. Berättelserna bakom texterna berättas. En konsert med Joel Alme är alltid en känslostark upplevelse. Den här gången kommer det gå djupare i publikens hjärtan än någonsin.

-Det är så här låtarna är skrivna och det är så ni kommer få höra dom, säger Joel Alme

26/10 LANDSKRONA, Landskrona Teater
27/10 KUNGSBACKA, Kungsbacka Teater
28/10 STOCKHOLM, Kulturhuset
1/11 VÄXJÖ, Växjö Teater
10/11 GÄVLE, Centralteatern
25/11 SVANÖ, Svanö Folkets hus
30/11 OXELÖSUND, Koordinaten
1/12 MALMÖ, Babel
28/12 UDDEVALLA, Östraboteatern
29/12 GÖTEBORG, Stora Teatern

Kommande konserter

Laddar...