EN KVÄLL MED DEN HYLLADE MUSIKEN FRÅN TUNNA BLÅ LINJEN

Dela

För första gången tas musiken från en svensk dramaserie ut på livescener för att möta publiken. En unik konsertupplevelse som inleds med samtal på scen med skådespelare, regissör & manusförfattare från tv-serien.

För första gången någonsin sätts en konsertproduktion upp med endast originalmusik från en svensk dramaserie. SVT:s serie Tunna Blå Linjen fick med säsong 1 enormt mycket uppmärksamhet och ingen dramaserie har någonsin haft det genomslag på SVT Play. Dessutom förmodat rekord i publikt engagemang. Första avsnittet hade osannolika 2,4 miljoner tittare. Men det är inte bara serien som är unik. Unikt blev också det genomslag som musiken fick. All musik är specialskriven för serien. I grunden är det Irya Gmeyner och Martin Hederos som skrivit filmmusiken och sedan har Irya tillsammans med låtskrivare och artistsamarbeten skapat låtar för serien. Låtar som också släppts separat.

Skådespelaren Amanda Jansson som spelar rollfiguren ”Sara” tar för första gången steget upp på scen och ska sjunga tillsammans med några av Sveriges största artister på denna konsertturné.

Detta är första gången jag står på en stor scen och sjunger live. Tidigare har jag bara sjungit i skolan, på bröllop och hemma för mig själv. Det känns jättepirrigt och har länge varit en dröm för mig som jag nu vill prova, säger Amanda Jansson.

Några av låtarna som utmärkte sig i säsong 1 är såklart temalåten ”Urban City”. Familjen gjorde en fantastisk låt, ”Malmö stad” och April Snow och Ane Bruns duett ”Shapes Of Dreams” spelas fortfarande flitigt. Även mer oväntade samarbeten kunde höras. Tex så gjorde Vera Carpe och Mikael Wiehe duetten ”Jag tänkte jämt på dig”, Elvis Presleys klassiska ”Always On My Mind” i svensk översättning av Wiehe. Och ingen har varit oberörd efter att ha hört Joy i låten ”En sekund” som hon också framförde på förra årets Kristallen-gala. I den kommande säsongen sjunger Joy den nya låten ”Du stal min eld”. Isak Danielson uppträder också som sig själv tillsammans med sitt band i serien med kommande låten ”Say That Everything Will Be Alright”, som kan höras i den längre trailern för Tunna blå linjen.

I säsong 2 finner vi åter Irya Gmeyner och Martin Hederos vid rodret som låtskrivare och idémakare i samarbete med Povel Olsson. Och nya röster får ta plats. Redan imorgon fredag släpper Tusse den gospeldoftande låten ”Got To Rise Up” som är med i premiäravsnittet som sänds nu på söndag.

Irya Gmeyner har genom sitt alias April Snow flera nya låtar med i säsong två, duetten ”Please Don’t Go” tillsammans med Elias och den egna låten ”One Step Forward, One Step Back” mfl som släpps 7 oktober. Gina Dirawi som också är med på turnén har skrivit arabisk text till ledmotivet under namnet ”Urban City – Daye3Wen” som nyligen släppts.

En unik musikalisk kväll helt enkelt där låtar varvas med filmmusik och körverk.

Medverkande artister

Familjen, Tusse, April Snow aka Irya Gmeyner, Gina Dirawi, Isak Danielsson, Joy, Vera Carpe, Cornelia Vega, Johanna Mounzer, Amanda Jansson, Mikael Wiehe (bara i Malmö) och Ane Brun (bara i Sthlm).

Kvällarna inleds med samtal på scen med skådespelare och manusförfattare/regissör.

Amanda Jansson, Per Lasson, Gizem Erdogan, Sandra Stojilkovic, Anna Sise, Malou Marnfeldt, Sanna Lenken och Cilla Jackert.

(Se lokal info om vilka som är med i respektive stad)

Orkestern består av:

Irya Gmeyner – Sång, kör mm
Povel Olsson – Trummor, percussion och kör
Felicia Westberg – Bas, keyboards och kör
Filip Bekic – Gitarr och kör
Lovisa Samuelsson – Cello, keyboards och kör
Manne Skafvenstedt – Piano och keyboards

Turnéplan

25 nov Göteborg, Stora Teatern
26 nov Göteborg, Stora Teatern
02 dec Malmö Live
07 dec Stockholm, Cirkus

Kommande konserter

Laddar...