David Ritschard släpper Duplantis Blues och åker på sommarturné

Dela

Idag släpps David Ritchards nya singel Duplantis Blues. Samtidigt offentliggörs också sommarens samlade turnéschema och det avslöjas att en ny EP kommer den 13 oktober. 

Duplantis Blues är skriven av David Ritschard tillsammans med Henric ”H. self” Hammarbäck. Det är en låt om att satsa högt och falla hårt. Om att resa sig igen. Eller inte. En låt fylld med referenser och metaforer. Lika vindlande i sitt rika bildspråk som den är febrigt närvarande i artistens starka textleverans. Men David Ritschard går helst inte in på låtens innehåll i detalj: 

– Sången är för explicit för att söndersnackas av mig. Vill egentligen inte kommentera alls men vill slå ett slag för Henric, även om många texter handlar om mitt liv hade dom aldrig blivit utan våra kvällar i köket. Det köket är the real deal så ge H Self och Duplantis allt ni har för nu darrar ribban
, säger David.

Tidigare i vår släpptes låten Vid Roine Strand. Både den och nya Duplantis Blues är tagna från en EP som släpps 13/10. EPn är andra halvan där Rockbotten EP från 2022 utgör den första och som tillsammans utgör David Ritschards tredje fullängdare. 

I maj var det premiär för sommarens turné på ett utsålt Trädgården i Stockholm. Sommarturnén fortsätter i kväll med en lika utsåld konsert i Örebro. Samtliga datum nedan.

Kommande konserter

Laddar...