David Ritschard och Amanda Bergman är klara som special guests på Lars Winnerbäcks sommarturné

Dela

Det är en ”Winnerbäck-sommar” 2024, tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter Lars Winnerbäcks stora utomhuskonserter under bar himmel.

Nu är det klart att David Ritschard åker med på sommarens turné och tillsammans med sina musiker inleder kvällarna med en hel egen konsert. Vi är också otroligt glada att kunna presentera Amanda Bergman som också gör ett knippe egna låtar innan Lars Winnerbäck går upp på scen. Det blir med andra ord en helkväll.

”–Jag är stolt och glad över att David Ritschard och Amanda Bergman följer med oss i sommar. David skulle ju varit med i höstas, men mötte väggen. Jag såg honom på Debaser i mars och han var i strålande form. Helt ljuvligt! Amanda var med på A Walk in the Park-turnén 2016, så det blir ett fint återseende. Hon kommer med efterlängtad platta i juni. Stora hjärtan, magiska röster.” 
/Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck ger sig 2024 ut på en stor sommarturné till vackra slott, på stora arenor och på fina festivaler i Sverige och Norge. Från norr till söder via både Gotland, Piteå, Bergen och två kvällar i Dalhalla. 

Sensommaren 2023 släppte Winnerbäck sitt fjortonde album Neutronstjärnan, skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Publiken och kritikerna tog albumet till sig med öppna armar. Neutronstjärnan har sålt guld, är Grammis-nominerad 2024 som Årets Rock och Lars Winnerbäck var nominerad till Årets Låtcitat på P3 Guld. Alla låtar på albumet hamnade på Spotifys Topp 50, både P3 och P4 la låtar på rotation och albumet var under veckor det mest lyssnade i Sverige.

Under hösten 2023 åkte Winnerbäck ut på en stor arenaturné som på flera orter var helt slutsåld, bland annat på Avicii Arena i Stockholm, Scandinavium i Göteborg och ett publikrekord på SAAB Arena i gamla hemstaden Linköping.

Kommande konserter

Laddar...