CHERRIE & FRIENDS FESTIVAL – EN FOLKFEST FÖR ALLA <3

Dela

Cherrie här.

Den 26 augusti håller jag tillsammans med United Stage & Kungsträdgården en folkfest – helt gratis för alla. Syftet med festivalen är att dela ett sista fint sommarminne tillsammans, med temat RnB och som är lokaliserat mitt i Stockholms hjärta, Kungsträdgården.

”Cherrie & Friends Festival” kommer bestå av en kväll fylld av uppträdanden från mig, gästartister och DJ’s. På plats kommer det även vara olika aktiveringar, allt ifrån en glam-station från IsaDora, till limiterade utgåvor av mobilskal och merch från Nudient x Cherrie.

I skrivande stund är jag ute på turné och något jag märkt tydligt är att det tyvärr inte är lika mycket folk som går på festivaler och konserter längre. Detta på grund av att många helt enkelt inte har råd, vilket delvis landar i en klassfråga. Gratiskonserter som jag har spelat på har däremot varit överfulla. Detta är en stor anledning till att jag är extra glad att kunna erbjuda ”Cherrie & Friends Festival” för hela folket, i alla åldrar.

Att få styra detta med några av mina favorit-brands och vänner är så givande. Eftersom det är en folkfest för alla så är det minst lika viktigt att våra eldsjälar från förorterna är en del av det här. Vi har därför med oss fritidsledare från olika ungdomsgårdar från Västerort som kurerar våra tält. Kollektivet MyStudio kurerar ett lyxigt glam-experience tillsammans med IsaDora och våra älskade mammor som patrullerar ute i förorterna är på plats tillsammans med vår säkerhetspersonal. Det viktigaste för oss är att ta förorten till ett safe space mitt i stadens hjärta. Av folket, för folket.

”Min önskan är att ge Stockholm en magisk kväll fylld av kärlek, dans och musik på en stor scen.”

2019 genomförde jag tillsammans med Red Bull ”Cherrie & Friends Block Party” där vi stängde ner en mindre gata i Hornstull. Detta resulterade i att cirka 7,000 personer deltog och det var ett väldigt lyckat samt minnesvärt event både för mig, mina gästartister, Dj’s och minst sagt för publiken. Vi hoppas att den 26 augusti är ett startskott på en ny årlig tradition med ”Cherrie & Friends Festival”. Ett tillfälle för hela Stockholm, oavsett ålder, att samlas och skapa minnen tillsammans helt gratis.

Läs mer om festivalen här.