Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Wilmer X in 2024/2025.

 • Om Wilmer X

  ”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” -Nisse Hellberg

  Wilmer X firar under 2024 hela 46 år som band.

  Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

  Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.

  Svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X långa karriär vilar.

  Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

  ——-

  Hösten 2022 var det äntligen dags för ny musik, det var trots allt hela 17 år sedan sist. På albumet följde en stora delar utsåld turné – Wilmer X var tillbaka!

  Kanske var det där tanken föddes att bli ett faktiskt, aktivt band igen. Ett som inte bara kom tillbaka då och då för korta gästspel i samtiden utan skapade ny musik igen. Publiken fanns ju onekligen där. Kanske rent av en större publik än någonsin. Det är på scenen som bandet fortfarande är en av landets absolut bästa akter!

  Allt det där finns representerat på Wilmer X senaste album ”Mer för dina pengar” som är producerat av Chips Kiesbye.

   

Lyssna på Wilmer X

Boka Wilmer X

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Wilmer X och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Wilmer X hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Wilmer X
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Agent/Artistfrågor:

Företagsevent:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!