Unroyal

Konserter 2021/2022

Laddar...

We did not find any events for Unroyal in 2021/2022.

 • Om Unroyal

  Varje tisdagskväll mellan 18:00-21:00 träffades Adam Olofsson och Henrik Oja för att arbeta på de låtar som skulle komma att bli albumet ”Mainstream”. Som albumtiteln lite självironiskt signalerar handlar det om rak, attackerande syntpop i den melodiska skola som formades av framförallt brittiska akter på 1980-talet. Men här finns också ett påtagligt vemod, något som accentueras när Jennie Abrahamson gästar på låten ”Ardenne”: Allt är mycket tidlöst, och alla vill väl ha låtar som strålar sol och sordin samtidigt.

  Inkluderat att Thomas Hedlund (Deportees) bidrar med slagverk och Ojas bakgrund som producent (David Sandström, Säkert!) blir det kanske lätt att se Unroyal som något slags ”supergruppsprojekt”. Inget kunde vara mer fel. Unroyal är en duo som vi bara sett ta det första stegen av – det blir mycket intressant att följa den här resan.

  ”Västerbottniskt vemod” skrev Gaffa och delade ut 5 i betyg. ”Högklassisk synthpop” sa Elin Strömberg när hon lyfte fram Unroyal i P3 ”En synthpopsensation i mörkret” skrev DN och delade ut 4 i betyg ”…meddryckande och sympatiskt är det, och när Jennie Abrahamson gästar för att sjunga duett på Ardenne är det rent av strålande” skrev Patrik Forshage i Nöjesguiden och delade ut en glad gubbe. Synthtunga Zero Magazine utnämnde Unroyal till ett av årets bästa album.

  Nu väntar en serie remix-singlar där Rune Lindbaek, Varg, Leo Zero, Stumm/Risberg med fler bidrar.

   

  Pressmaterial

Boka Unroyal

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Unroyal och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Unroyal hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Unroyal
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar