Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Tuva in 2024/2025.

 • Om Tuva

  Musiken och kreativiteten har löpt som en röd tråd genom 20-åriga Tuva Sundboms liv. Under aliaset TUVA skapar hon modern och opolerad alternativpop på svenska. I centrum står lekfullt paketerade anekdoter med en närvarande underton av ungdomligt vemod. Charmigt eget och kontrastrikt energiskt blinkar soundet inte sällan åt 00-talets okammade indierock. I sin tvetydighet är TUVA:s musik ett förkroppsligande av en ung person med livet framför sina fötter.

  Mer av TUVAs skissblock kommer ni hitta hennes debut-EP våren 2024

  Den kreativa processen börjar nästan alltid i den svarta skissbok som TUVA ständigt bär med sig i väskan. Full av handskrivna citat, krumelurer av bläck och abstrakta färgsjok ser sidorna närmast kaotiska ut för en utomstående. Boken använder hon för att anteckna och reflektera över tankar, känslor och vardagliga betraktelser. Därifrån plockar hon sedan bitar som pusslas ner till låtar. Bland texterna ryms samhällsfrågor, relationer och grubblerier såväl som fantasi-scenarios, svart humor och självdistans. I TUVA:s låtar är kontrasterna och känslorna i fokus. När det är som mjukast och skörast överraskas lyssnaren plötsligt av en stökig gitarr eller ett oväntat vändning av narrativ.

  Tuva Sundbom har spelat piano, sjungit och dansat sedan barnsben. När det kommer till musik beskriver hon det som att hon aldrig kunnat sitta still, den har hela tiden hittat vägar att komma ut ur både kropp och huvud. Som trettonåring började hon framträda i hemstaden Uppsala med såväl egenskrivna låtar som tolkningar av andra artister. Hon uppmärksammades snart av två producenter och bjöds in till en studio för att skriva musik. 15 år gammal släppte hon sin första låt,  Fina årstid, vilken kammade hem första plats i en lokal låtskrivartävling i Uppsala. Låten och den tillhörande musikvideon fick snar stor uppmärksamhet på sociala medier och erbjudanden från skivbolag trillade in. Tuva var dock fast besluten att fokusera på låtskrivandet och att hitta sitt musikaliska uttryck ett tag till.

Lyssna på Tuva

Boka Tuva

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Tuva och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Tuva hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Tuva
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Agent/Artistfrågor:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!