Tunna blå linjen

Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Tunna blå linjen in 2024/2025.

 • Om Tunna blå linjen

  EN KVÄLL MED DEN HYLLADE MUSIKEN FRÅN TUNNA BLÅ LINJEN

  FAMILJEN, TUSSE, APRIL SNOW AKA IRYA GMEYNER, ISAK DANIELSSON, JOY, VERA CARPE och AMANDA JANSSON

  I slutet av 2022 togs för första gången musiken från en svensk dramaserie ut på livescener för att möta publiken. Det blev en unik konsertupplevelse. Sommaren 2023 finns denna konsertproduktion tillgänglig för ett begränsat antal spelningar/festivaler i augusti.

  För första gången sätts en konsertproduktion upp med endast originalmusik från en svensk dramaserie. SVT:s serie Tunna Blå Linjen fick med säsong 1 enormt mycket uppmärksamhet och ingen dramaserie har någonsin haft ett sådant genomslag på SVT Play. Dessutom förmodat rekord i publikt engagemang. Första avsnittet hade osannolika 2,4 miljoner tittare. Men det är inte bara serien som är unik. Unikt blev också det genomslag som musiken fick. All musik är specialskriven för serien. I grunden är det Irya Gmeyner och Martin Hederos som skrivit filmmusiken och sedan har Irya tillsammans med låtskrivare och artistsamarbeten skapat låtar för serien. Låtar som också släppts separat.

  Skådespelaren Amanda Jansson som spelar rollfiguren ”Sara” tar för första gången steget upp på scen och ska sjunga tillsammans med några av Sveriges största artister.

  – Detta är första gången jag står på en stor scen och sjunger live. Tidigare har jag bara sjungit i skolan, på bröllop och hemma för mig själv. Det känns jättepirrigt och har länge varit en dröm för mig som jag nu vill prova, säger Amanda Jansson.

  Några av låtarna som utmärkte sig i säsong 1 är såklart temalåten ”Urban City”. Familjen gjorde en fantastisk låt, ”Malmö stad” och April Snow och Ane Bruns duett ”Shapes Of Dreams” spelas fortfarande flitigt. Även mer oväntade samarbeten kunde höras. Tex så gjorde Vera Carpe och Mikael Wiehe duetten ”Jag tänkte jämt på dig”, Elvis Presleys klassiska ”Always On My Mind” i svensk översättning av Wiehe. Och ingen har varit oberörd efter att ha hört Joy i låten ”En sekund” som hon också framförde på förra årets Kristallen-gala. I den senaste säsongen sjunger Joy låten ”Du stal min eld”. Isak Danielson uppträder också som sig själv tillsammans med sitt band i serien med kommande låten ”Say That Everything Will Be Alright”, som kan höras i den längre trailern för Tunna blå linjen.

  I säsong 2 fann vi åter Irya Gmeyner och Martin Hederos vid rodret som låtskrivare och idémakare i samarbete med Povel Olsson. Och nya röster fick ta plats. Bland annat Tusse som i höstas släppte den gospeldoftande låten ”Got To Rise Up” som var med i premiäravsnittet av säsong 2.

  Irya Gmeyner har genom sitt alias April Snow flera nya låtar med i säsong två, duetten ”Please Don’t Go” tillsammans med Elias och den egna låten ”One Step Forward, One Step Back” mfl.

  En unik musikalisk upplevelse helt enkelt där låtar varvas med filmmusik och körverk.

  Medverkande artister:

  Familjen, Tusse, April Snow aka Irya Gmeyner, Isak Danielsson, Joy, Vera Carpe och skådespelerskan Amanda Jansson.

  Orkestern består av:

  Irya Gmeyner – Sång, kör mm. Povel Olsson – Trummor, percussion och kör. Felicia Westberg – Bas, keyboards och kör. Filip Bekic – Gitarr och kör. Lovisa Samuelsson – Cello, keyboards och kör. Manne Skafvenstedt – Piano och keyboards.

Lyssna på Tunna blå linjen

Boka Tunna blå linjen

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Tunna blå linjen och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Tunna blå linjen hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Tunna blå linjen
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

KONTAKT

Agent/Artistfrågor:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!