Stefan Sundström

Konserter 2023/2024

Laddar...

We did not find any events for Stefan Sundström in 2023/2024.

 • Om Stefan Sundström

  Till den uppmärksammade SVT-dokumentären om hela Sveriges Evert Taube agerade Stefan Sundström kapellmästare. Detta resulterade i en serie tolkningar av nationalskaldens låtskatt. Det är dessa tolkningar som nu samlas ihop på ett album, både digitalt och fysiskt. En samling låtar som alla ingår i vårt DNA, som är vår uppväxt och vår framtid. Personligt tolkade av Stefan Sundström.

  11 januari släpps första smakprovet i form av ”Så länge skutan kan gå”. Albumet ”Himla Jorden” kommer den 10 februari, både digitalt och fysiskt.

  2023 exakt 105 år sedan Evert Taube gjorde sin publika debut på scen. Till våren tar Stefan Sundström sina tolkningar på turné tillsammans med Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas.

  Evert Taube…..ja, jag vet det har gjorts förr. Tolkats Taube alltså. Men jag tror fan det är dags igen. Jag vet ingen som kunde vara så närvarande i nuet som Taube. Strunta i gårdagen och morrondagen

  Hör du fåglarnas fröjd? Se nu blommar ju din strand! Kom innan sommarn är slut. Lilla Pappa. Att kunna uppfatta att en regndroppe som faller mot golvet på uteplatsen i Vernazza är lik pärlan som sitter i örsnibben på den sovande kvinnan därinnanför i rummet.

  Det är stort, tycker jag.

  Det där behövs nu. Vi behöver bli uppmärksamma på vår omedelbara omgivning. Vi behöver fråga vart fjärilarna har tagit vägen. Vi behöver lyssna på fåglarna. Vi behöver lyssna på Änglamark och förstå att den börjar bli ett rekviem över nåt som håller på att gå åt helvete.Vi måste börja titta upp från skärmen och se oss omkring. Taube tillhör alla, Taube har uppgått i ett kulturarv som är svenskt, argentinskt, italienskt och medeltida. Och modernt.

  Taube har uppgått i den natur han älskade. Som vi alla en dag ska göra, förr eller senare. Tills dess kan vi besjunga naturen, hylla den. Och inse att naturen är den gren vi sitter på, som vi håller på att såga av.

  Jag kommer att turnera med lite Taubelåtar. Tillsammans med Sveriges jazzelit. Elit är ett jävligt fånigt ord, men jag säjer det för att jag vill att ni kommer och kollar. Hursomhelst är mina medmusiker världsbäst: Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas.

  Hoppas ni diggar plattan och lajvet.

  Rock on!

  /Stefan Sundström

   

  Pressmaterial

Lyssna på Stefan Sundström

Boka Stefan Sundström

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Stefan Sundström och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Stefan Sundström hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Stefan Sundström
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.