Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Sofia Jannok in 2024/2025.

 • Om Sofia Jannok

  En musikalisk berättelse om olika sätt att bo och leva.

  Nomad är ett musikaliskt och poetiskt scenkonstverk som nyfiket och generöst interagerar med sin publik genom existentiella frågeställningar. Föreställningen är baserad på intervjuer som dramatikern Lucia Cajchanova har gjort med artisterna Sofia Jannoks och Salamanca Taikon Gonzalez. Det blir ett fängslande möte mellan Sofias samiska och Salamancas romska rötter. Deras personliga erfarenheter och de fördomar de båda möter i vardagen flätas samman med reflektioner över hur vi människor bor och lever.

  Följ med Sofia och Salamanca på en unik och musikalisk resa med samiskt och romskt perspektiv där det bofasta aldrig varit en norm. Kom med till Hisingen och till Sapmi, till Norge, Italien, Spanien, Frankrike, ja hela vägen till Palestinas kust på Jesu tid. Res genom städer och byar, till campingplatser och fjäll och nu till en spelplats nära dig. På scenen har de sällskap av musikern Robert Svärd, välrenommerad flamencogitarrist med världsrykte.

  Utifrån sett har nomadlivet både skimrat av lockande frihet och skuggats av historiska grymheter som uteslutning och fördrivning. Här delas de olika erfarenheterna av två uppmärksammade artister från två nationella minoriteter präglade av nomadlivets villkor. Ett starkt musikaliskt arv, oförglömliga mormödrar, trogna hundar och vägar som fortsätter framåt har de också gemensamt. Deras berättelser sammanflätas och skapar i samspel med musik, sång och dans en pulshöjande och berörande föreställning.

  Efter intervjuer med artisterna Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok. Av dramatikern Lucia Cajchanova och i regi av Anna Ulén.

  –––

  Att musiken ska vara så fri och gränslös som möjligt är en av utgångspunkterna för Sofia Jannok. Den tanken går som en röd tråd genom hennes  karriär sedan scendebuten som 12-åring. Hon har skapat sig ett namn som en av Sveriges mest spännande artister och använder sin musikaliska plattform och sitt konstnärskap för att föra urfolkens talan. Jannok har nominerats till flera Grammisar, belönats med Ulla Billquiststipendiet, Taube-stipendiet samt Konstnärsnämndens största stipendium som sträcker sig över tio år.

   

Lyssna på Sofia Jannok

Boka Sofia Jannok

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Sofia Jannok och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Sofia Jannok hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Sofia Jannok
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Agent/Artistfrågor:

Företagsevent:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!